Дан града Чачка обележен без свечане церемоније, уручене Децембарске награде 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Дан града Чачка обележен без свечане церемоније, уручене Децембарске награде
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
18.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачак данас слави Дан града. На данашњи дан 1408. године Чачак је први пут у писаним траговима поменута под тим именом.

Ове године због епидемиолошке ситуације изостала је свечана церемонија, званице и гости.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић преко друштвених мрежа упутио је честитику суграђанима. Он је у име Скупштине града, Градског већа, својих сарадника и његово лични име замолио суграђане да у овим тешким временима буду одговорни према свом и здрављу људи у својој околини и да остану здрави а да дани који долазе нам донесу само добро.

Тодоровић је данас уручио и Децембарске награде и захвалнице за 2020. годину. Ове године признање је додељено Спортском центру „Младост“, професору Музичке школе Ацу Милекићу и главној сестри Опште болнице Чачак Марији Стојић, која је признање примила у име свих здравствених радника из Чачка који су дали немерљив допринос у борби са вирусом корона.

Директор СЦ „Младост” Милош Стеванић

„Ово је велико признање које импонује, али и обавезује да наставимо са вредним радом и из дана у дан оправдавамо поверење оснивача, али пре свега грађана Чачка због којих и постојимо. Ако вас предложе такви спортски асови какви су Радмило Мишовић, Славољуб Пипер и Мићо Брковић, па онда територијални Чачански спортски савез уз потписе 50 клубова свих спортских грана морате бити поносни. Ипак, оно што ме чини посебно поносним је што сам на челу установе која се развија и напредује из дана у дан. То свакако виде бројни корисници наших услуга, али и још бројнији посетиоци наших отворених и затворених терена. Јако сам поносан и на све запослене у Спортском центру Младост, јер без њиховог труда и ангажовања не би било ни успеха. Посебну захвалност дугујемo градоначелнику Милуну Тодоровићу без чије подршке Спортски центар Младост не би изгледао као данас”, рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Професор Ацо Милекић рекао је за Глас западне Србије да му је сазнање да је добитник Децембарске награде изузетна част, али како каже и велико изненађење.

Професор Ацо Милекић 

„Искрено, нисам очекивао ово признање, али сам наравно срећан, јер је ово велика част с обзиром да је Децембарска награда највеће признање Града Чачка. Захвалио бих се предлагачима који су препознали залагање, али морам да истакнем да ову награду посвећујем школи, а пре свега ученицима, како бившим тако и садашњим, јер младост је наша будућност”, казао је проф. Милекић.

Професор Ацо Милекић запослен је у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић” од 1993. године као професор солфеђа, и са својим ученицима постигао је изузетне резултате на бројним такмичењима у земљи и иностранству.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dan grada cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.519.698 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)