Договорена сарадња између Чајетине и Рогашке Слатине 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Договорена сарадња између Чајетине и Рогашке Слатине
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
30.08.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Састанак између делегација општине Рогашка Слатина из Словеније и општине Чајетина одржан је у склопу 11. Фестивала

спортског филма, а идеје о размени искустава представљене су на заједничкој конференцији за медије у Културном центру на Златибору, у суботу 27. августа.
После учешћа словеначког филма на прошлогодишњем Фестивалу спортског филма на Златибору, тамошњи аутори дошли су на идеју да и сами направе исту манифестацију. Тако је у јуну ове године у Рогашкој Слатини одржан први фестивал који окупља игране и документарне филмове са тематиком спорта по узору на златиборски фестивал. Тим поводом је ово место са истока Словеније овогодишњи гост општине Чајетина на фестивалу.
– Општина Чајетина већ деценијама сарађује са општинама из Словеније, а међу првим које су овде дошле су словеначке општине Мозирје и Назарје , чија руководства су тада препознала могућности за привредну сарадњу. Времена су се донекле променила и мислим да је данас најпре могућа сарадња у области туризма, у продаји наших златиборских традиционалних производа и управо то смо представили нашим гостима из Рогашке Слатине која такође свој развој заснива у области туризма. Већ сада смо договорили и узвратну посету Словенији – изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић приликом представљања потенцијалне сарадње са Рогашке Слатине и Златибора.
Председнику општине, односно жупану Рогашке Слатине Бранку Кидричу, Стаматовић је уручио посебно признање златиборског фестивала спортског филма за изузетне резултате у култури, спорту и туризму. Кидрич се захвалио на признању које је општина на чијем је челу добила од организатора 11. Међународног фестивала спортског филма на Златибору, за који је рекао да је био подстицај да и они у својој средини ове године започну један сличан фестивал. „Наша делегација је на Златибору примљена веома срдачно и од онога што су нам наши домаћини показали златиборска гондола је оставила најјачи утисак на нас. Такође, сматрам да постоје добри потенцијали и за сарадњу привредних субјеката наших двеју општина“.
Арсен Ђурић, председник Организационог одбора Међународног фестивала спортског филма на Златибору и председник Скупштине општине Чајетина је изразио задовољство што је наш фестивал послужио као матрица за оснивање словеначког фестивала у Рогашкој Слатини и што ће након ове посете делегације из Словеније доћи до сарадње у туризму и свим осталим гранама привреде. „Златибор као лидер планинског туризма у Србији и Рогашка Слатина са својим великим потенцијалима у Словенији свакако заслужују да сарађујемо не само у области фестивала спортског филма већ првенствено у области туризма и привреде уопште.“ Том приликом, Ђурић је уручио посебно признање Међународног фестивала спортског филма за допринос развоју спортског филма Војку Корошецу, који је прошле године учествовао на златиборском фестивалу са филмом ШКЛ и који је примером златиборског фестивала, учествовао у креирању словеначког фестивала.

 

 

 

ГЗС / Општина Чајетина




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.836.186 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)