Turistička ponuda zapadne Srbije predstavljena na sajmu u Sarajevu 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Turistička ponuda zapadne Srbije predstavljena na sajmu u Sarajevu
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
27.04.2024 | 0 коментар(а)



Sarajevo - Na Međunarodnom sajmu turizma „Sarajevo travel fest” koji je juče otvoren u Sarajevu,



svoju turističku ponudu objedinjenu u okviru štanda Turističke regije Zapadne Srbije prezentovalo je 12 turističkih organizacija iz ovog dela naše zemlje.

Posetiocima iz Bosne i Hercegovine najinteresantnije destinacije su bile Zlatibor, Prijepolje, Zlatar i Sjenica, odnosno čitav pešterski kraj.

„Ove godine smo se odlučili da učestvujemo na sajmu u Sarajevu zato što je ovo na neki način veoma važno ciljano tržište za kompletnu turističku ponudu zapadne Srbije, jer odavde dolazi veliki broj turista iz čitave Bosne i Hercegovine a naročito iz Sarajeva i s obzirom da smo mi granično područje i regija koja se naslanja na turističko tržište BiH, pre svega na Višegrad ali jednim delom i na Sarajevo, mislim da je važno da ovde budemo prisutni. Veoma korektno smo se predstavili, zadovoljni smo i odzivom i posetom na sajmu i utisci su za sada veoma pozitivni i siguran sam da ako ovaj festival koji je prvi put organizovan ove godine, preraste u tradiciju da će i turistička ponuda zapadne Srbije biti sve više orjentisana ovom tržištu”, kazao je direktor TO Regija Zapadna Srbija Nemanja Nešić.

Među najposećenijim štandovima bio je svakao štand TO Prijepolje, a ono što je turistima iz BiH najinteresantnije kada je reč o turističkoj ponudi Prijepolja, jeste kulturno nasleđe koje pokazuje povezanost Prijepolja i Sarajeva, odnosno Srbije i Bosne i Hercegovine.

„To su svakako sakralni objekti, tu su i manifestacije koje se održavaju u letnjem periodu poput Komaranske košije i Limske regate. Takođe mnogi od njih su zainteresovani za aktivnosti poput Raftinga na Limu, pešačenja i obilazaka svih predela koje imamo a to su i Sopotnica, Jadovnik, Jabuka”, istakao je direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Prema njegovim rečima posetioci sajma su zainteresovani da u manjim ili većim grupama dolaze i da usput pored Zlatibora, Zlatara obiđu i ovaj kraj, provedu neko vreme i probaju lokalne gastronomske proizvode i osete blagodati ruralnog turizma.

„Imamo čemu da se nadamo u budućnosti pogotovu u saradnji sa lokalnim tur operaterima koji mogu da dovedu te grupe i zaista povežu njihovo tržište sa našim uz korišćenje svih atributa poput imena Valtera i kreiranja tura vezanih za aktivni turizam, ali i našeg međusobnog nasleđa”, precizirao je Vasiljević.

Inače, štand Regije Zapadne Srbije obišao je i zamenik predsednika opštine Prijepolje Elvin Banjica.


GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sarajevo turizam sajam zapadna srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.507.961 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)