службе Републике Србије, на којој је тема била побољшање стања у засадима малине и високожбунасте боровнице и садржала је практичну и теоријску обуку.
Одржана завршна обука за воћаре, фото: ГЗС
Организатор обуке био је Институт за примену науке у пољопривреди из Београда, a домаћин јучерашњих предавања био је Институт за воћарство. Извођач на све три едукације био је наш познати воћарски стручњак, др Александар Лепосавић, а предавање на тему маркетинга, пласмана, тржишта и удруживања Данијела Бардић Кустудић.
Одржана завршна обука за воћаре, фото: ГЗС
На завршној обуци присуствовало је више од 60 учесника, саветодаваца из 22 Пољопривредне стручне службе и неколико пољопривредних произвођача.
Одржана завршна обука за воћаре, фото: ГЗС
„На основу потреба произвођача и захтева саветодаваца воћарске струке из наше земље Инстут је организовао обуку и премa оцени учесника oна је изведена на високом нивоу, а саветодавци су показали висок степен знања из ове области”, рекао је за Глас западне Србије др Александар Лепосавић из Института за воћарство.
ГЗС