Danas ističe rok za upis studenata na fakultet Univerziteta u Beogradu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Danas ističe rok za upis studenata na fakultet Univerziteta u Beogradu
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
14.07.2023 | 0 коментар(а)



Rok za upis studenata na svim fakultetima Univerziteta u Beogradu (UB) ističe danas, a kako se navodi u opštim odredbama UB neophodno je da svi fakulteti UB



do sutra dostave konačne rezultate upisa i podatke o broju preostalih mesta.

Nakon prvog upisnog roka, na pojedinim fakultetima na kojima je preostalo mesta raspisan je dodatni upisni rok, pa je za upis na Šumarski, Poljoprivredni, Fizički, Tehnološko - metalurški, Građevinski i Biološki upis bio moguć i bez polaganja prijemnog ispita ponovo.
Naime, brucoši koji su na nekom od fakulteta UB položili prijemni iz srodnih predmeta kao što su matematika, sociologija, hemija, fizika ili biologija na fakultete koji su raspisali ovaj dodatni rok mogli su da se upišu bez polaganja prijemnog.

Drugi upisni rok, prema opštim odredbama BU, počeće prijavljivanjem kandidata 31. avgusta i 1. septembra, a polaganje prijemnih ispita obaviće se 4. i 5. septembra.
Objavljivanje preliminarnih rezultata obavezno je do 6. septembra, a konačnih rang lista do 11. septembra.

Upis kandidata u drugom upisnom roku, prema ovim odredbama, mora biti završen do 14. septembra, a fakulteti su u obavezi da konačne rezultate upisa dostave UB do 15. septembra.

Ukoliko na nekom od fakuleta posle drugog upisnog roka ostane nepopunjenih mesta, fakultet može raspisati i treći upisni rok.
Prijavljivanje kandidata u trećem upisnom roku obaviće se 18. i 19. septembra, a polaganje prijemnih rezervisano je za 20. i 21. septembar.

Preliminarni rezultati trećeg upisnog roka moraju biti objavljeni najkasnije 22. septembra do 12.00 sati, a konačni najkasnije 28. septembra do 16.00 sati.
Upis kandidata mora biti završen 29. septembra, a fakulteti rezultate moraju dostaviti UB do kraja tog dana.

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti upis fakulteti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.380.258 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)