Ужички Супермен кренуо пешке до Москве да се рукује са Путином 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Ужички Супермен кренуо пешке до Москве да се рукује са Путином
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
15.02.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Ужичанин Милован Милутиновић (72) познатији као ужички Супермен, кренуо је
Ужички супермен спреман за ријалити шоу, фото: ГЗС

данас пешке из Ужица за Москву како би покушао да се, како каже, на Дан победе над фашизмом, 9. маја у Москви, рукује са руским председником Владимиром Путином, кога изузетно поштује.

“Председник Путин је најеминентнија личност цивилизације, али је мени инспирација јер је и врхунски спортиста, а захваљујући томе своју менталну и физичку форму довео је до савршенства”, казао је за Глас западне Србије Милутиновић.

До 9. маја Милутиновић треба да препешачи 2.640 километара од Ужица до Москве, а за тај подухват спремао се шест месеци.

"Планирам да прелазим 40 километара дневно. Маршута ми је Ужице -Ваљево - Београд - Будимпешта - Карпов - Минск - Москва. Спеман сам и ничега се не бојим осим мраза", рекао је Милутиновић пред полазак.

Супермен из Ужица свој живот посветио је спорту, промоцији здравих стилова живота и како каже не сећа се када је последњи пут попио неку таблету.

“Срамота је да је младим људима сада за све потребан вештачки стимуланс, а ја са 71 годином нисам попио ни витамин Ц”, тврди овај супердекица.

Према његовим речима редовне спортске активности, али и исхрана једини су рецепт за виталност.

“По свим параметрима мој организам је као у тридесетогодишњака, ментално, физички и сексуално. Када сам кренуо у освајање Гинисовог рекорда 2012. године јео сам качамак, грашак и пасуљ и то ме је одржало и дало снагу”.

А у жижу јавности Милован је дошао када је са 64 године препешачио 2450 километара од Ужица до Лондона и претрчао 100 метара за 25, 19 секунди са теретом од 50 килограма на леђима.

И у осмој деценији вредно тренира, Фото: ГЗС

Милован истиче да му је идол Шварценегер а рођен је истог датума као Силвестер Сталоне.

“Ништа није случајно, а ја сам сигуран и да човек све што жели то и може да оствари. Боди билдинг је мој живот, посао сам напустио да би се посветио овој дисциплини. Први сам отвори теретану у Ужицу кроз коју је прошло на хиљаде младих људи, а онда сам у петој деценији пожелео да се озбиљно посветим и каратеу”, прича ужички супермен.

У седамдесетој години положио је за црни појас пети дан, а онда решио и да упише факултет.

“Очистио сам другу годину на факултету за спорт и туризам у Новом Саду, и уписао трећу, а у плану ми је да мастерирам а већ имам спремну тезу и за докторат”.

Да се бави спортом и своје тело доведе до савршенства одлучио је у војсци 1968. године, у коју је због неухрањености једва примљен.

“На одслужењу војног рока у Книну упознао сам Петра Челика који ме је усмерио на вежбе и показао како треба да се храним. Чим сам дошао кући направио сам тегове од бетона које и дан данас чувам и не бих их дао ни за какве паре”, прича Милован.

Ужички Супермен поручује свима да здрав живот, редовне спортске активности и упорност јесу рецепт за дуговечност.

 

Глас западне Србије





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice milovan milutinovic supermen put moskva putin

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.872.351 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)