Филм „Тома” о певачу Томи Здравковићу сниман и у Прибоју 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Филм „Тома” о певачу Томи Здравковићу сниман и у Прибоју
Trenutno na sajtu: 300       |       Podeli:
22.09.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Овог лета започело је снимање филма „Тома" о највећем боему међу певачима народне музике Томи Здравковићу,

а ових дана одређене сцене снимане су и у Прибоју, односно у центру МЗ Кратово, где је је имитирана Томина кућа у његовом селу Печењевци, крај Лесковца, као и једно боемско, односно покерско вече у некадашњем ресторану „Нарцис" у приградском насељу Мраморје.

У филму су, у поменутом ресторану, односно задимљеној кафани, где је Тома уз неизоставни вињак, са пријатељима играо покер до ситних сати, наступила и два глумца аматера из Прибоја – у улози играча покера Ибрахим Ћата Хасанагић, а у улози конобара Анес Шњуфа Хрловић.

Филм „Тома" је импресија о миту и легенди Томе Здравковића,односно прича о пријатељству, љубави и музици незаборавног српског певача, композитора и песника. Овом великом певачу и боему, инспирација за његове песме биле су жене, зато је имао и четири брака, а повезивали су га и са бројним познатим и непознатим женама тога доба, а међу њима је и једна конобарица из Прибоја, са којим је отишла након једног Томиног гостовања у нашем граду.

Тома је био изузетан интерпретатор народне музике, а надживели су га бројни хитови, од незаобилазних, Данке и Бранке, до Дал је могуће, Шта ће ми живот, до Тужног лета и Ево већ је јесен, Кафана је моја судбина, Дотако сам дно живота... Главно његово осећање била је туга, зато му је кафана била прва а не друга кућа, а алкохол, и порок и највећи непријатељ, до последњих дана. Тома је рођен у Алексинцу, био је немирног духа, па је често мењао место боравка, а иако је поживео свега 53 године, његов живет је био буран и испуњен бројним догодовштинама, које су данас прерасле у легенду. Умро је 1991. године у Београду.

Тома се појављивао и у неколико филмова, пре свега као певач, али и као глумац у филмовима „Балкан експрес” и „Боље од бекства”, серијама „Бољи живот” и „Докторка на селу”, до „Топ листе надреалиста” и филма „Како је пропао рокенрол”.

Сценарио за филм потписује познати глумац и све чешће продуцент Драган Бјелогрлић, углога осветљавања лика Томе Здравковића поверена је једном од најперспективнијих глумаца млађе генерације, Милану Марићу, који се већ доказо у биографском филму о руском књижевнику Александру Довлатову, глумио је и легендарног Гаврила Прнципа, наступао у бројним домаћим серијама, поготову о младима, а тренутно је актуелан у серији „Државни службеник”, где тумачи агента Лазара Стојановића.

У филму се појављује и доста других познатих глумаца, али и естрадних звезда тога доба, Томиних пријатељица и пријатеља, од Силване Арменулић, Драгана Николића до Предрага Живковића Тозовца и Боре Тодоровића.

Филм о Томи Здравковићу снима се у великом броју градова и општина Србије, од Ваљева, Зрењанина, Београда, Прибоја, Пријепоља,.. па до Чикага, где је Тома такође живео.
Снимање филма „Тома" требало би да буде завршено до краја октобра, а у биоскопима се може очекивати већ почетком наредне године.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj toma zdravkovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.022.423 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)