Они су заслужили награде свог града, ево зашто 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Они су заслужили награде свог града, ево зашто
Trenutno na sajtu: 324       |       Podeli:
19.12.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - На свечаној седници Скупштине града Чачка додељене су Децембарске награде и признање почасном грађанину, чувеном музичару Бори Ђорђевићу,



рођеном Чачану који никада није заборавио место из ког је потекао и реку Западну Мораву.

„Током своје каријере добио сам заиста много признања и Оскара популарности, али два највреднија су ми амблем чачанске Гимназије и камен из Мораве, сада се њима придружило и ово признање које сам добио данас. У Чачку сам рођен и провео најлепших 17 година свог живота, то није град већ стање духа. Никада се Чачка нисам одрекао, живим срећно у Љубљани јер је тамо жена коју волим, а река у Љубљани много ми личи на Мораву. Где год да идем у срцу носим Чачак", изјавио је Ђорђевић који је градоначелнику Чачка Милуну Тодоровићу поклонио књигу и захвалио се родном граду уз наду да ће у години пред нама , када ће Чачак бити културна престоница Србије, одржати концерт на Градском тргу.

Велика улагања и инфраструктурни радови обележили су 2022. годину у граду на Морави. На свечаној седници која је уприличена поводом Дана града, сумирани су и сви резултати које је градско руководство остварило током ове године.


Татјана Обрадовић: Бити храбар значи ходати са осмехом и када вам се плаче, ово је признање за све хранитеље

Хранитељка Татјана Обрадовић је мајка троје деце и бака троје унучића. Иако живи као подстанар пријавила се као хранитељ девојчици са ретком генетском болешћу познатном као „дете лептир”. Децембарску награду града Чачка Тања је добила заслужено и на предлог Центра за социјални рад.
Вођена најдивнијим људским осећањима, уз жељу да маленој девојчици пружи дом, редовно је одлазила у болницу обучавајући се за негу детета.

„Јако сам захвална на овом признању, ово је признање не само за мене већ за све хранитеље у нашем округу који су несебично отворили врата свог срца и свог дома за децу без родитељског старања. Међутим, најзахвалнија сам малој Нађи која ме је научила да бити храбар значи ходати са осмехом и кад вам се плаче, да бити посвећен значи не одустати ни онда када би многи то учинили, да бити срећан значи захваљивати се на сваком тренутку у ком осмех носи и нову наду. Хвала вам што сте то препознали", скромно и кроз сузе рекла је Татјана док се салом проломио громогласан аплауз.

Слободан Спасовић: Поносан сам на пословни морал и чачанску привреду

Слободан Спасовић, привредник, оснивач и власник фирме „Цини” која послује више од четири ипо деценије пратећи пословну орјентацију базирану на развоју сопствених оригиналних и иновативних производа, такође је добитник Децембарске награде града Чачка. Орјентација на нове производе је и данас основна карактеристика компаније Цини, а корпоративни слоган „Увек нешто ново” на најбољи начин промовише иноваторски и ставаралачки дух компаније. Од 15 до сада пријављених и регистрованих патената, 11 су патенти Слободана Спасовића. Сопствена техничка решења и патенти су једини извор прихода ове компаније на основу којих се развија и послује, попут алуминијумских и биметалних радијатора који су нашли тржиште и у Казахтану где је покренута серијска производња. Компанија је препознатљива као велики донатор.

„Осећам потребу да ово признање поделим са људима који су 60-тих и 70-тих година прошлог века који су стварали међу првима послератну предузетничку праксу, попут Мијалка Димитријевића Владовац, Џедо Танасковић, Драган Вучићевић Дивац, Раде Грујовић, Драган Марковић, Бране и Гаго Радуловић и њихов отац Милош, Драган Југовић, Миладин Лимар, Момир Ћосовић, Мића Кујунџић,а они су предузетнички борци. Расли смо и развијали бизнис и делили искуство и помоћ имали ид занатске задруге Универзал и Чачка и почетак 90 тих дочекали смо са отворених стотину приватних радњи и предузећа , упркос црним годинама и ембарга све до 99 године и бомбардовања. Од 2000-те године следила је друга борба око приватизација које су урађене без добре праксе, као и светске економске кризе и касније пандемије ковида. Пословање није било једноставно и данас када видимо нове фирме и објекте, већином су домаће, власници су наше компаније и фирме које донирају наше колективе и здравствене установе. Поносни смо на пословни морал и чачанску привреду коју никада нису водили новопечени бизнисмени већ српски домаћини којима су споменици предака овде и овде славе славу. То је залог наше будуће перспективе, а када се заврше велики државни инфраструктурни пројекти, сугиран сам да након Моравског коридора, Јужног крака Милоша Великог, пројекта Овчар Бање, објеката попут затвореног олимпијског базена, проширења НТП, нове индустријске зоне и хиподрума, сугиран сам да смо на сигурном путу да остваримо дугогодишњи сан да наш град буде место из кога нико неће исељавати и поносан сам што сам део те успешне приче, рекао је Спасовић.


Бојовић: Људи који су у могућности да помогну другима су већ привилеговани и они треба да буду захвални

Одлуком градоначелника повељу захвалности и несебичну хуманитарну помоћ и донацију Чачанима и чачанском здравству добијо је Горан Бојовић који тренутно живи и ради у Канади.

„Сматрам да људи који су у могућности да помогну другима су већ привилеговани и они треба да буду захвални”, казао је Бојовић.


Пчелица: књиге ће и у будућности бити најбољи пријатељ деце

„Пчелица издаваштво" доо Чачак као издавачка кућа добила је признање за свој рад на унапређивању издаваштва и књижевности за децу Пчелица али и њени појединачни аутори, илустратори и дизајнери награђени су готово свим домаћим признањима и наградама.
својим континуираним радом и сталним напрдком у области издаваштва за децу у току протекле две деценије у великој мери допринела је подизању квалитет српске књижевности за децу. Са једне стране неговањем класичних дела и антологијских писаца и писаца а са друге афирмацијом савремених стваралаца као и великим бројем издања за децу која су у вези са национланом традициојом и историјом.

Власнику издавачке куће Горану Марковићу уручена је награда и он је том приликом се захвалио предлагачу чачанској библиотеци а онда и граду Чачку.

„Овом наградом сте нас обрадовали и охрабрали и обавезали јер ово није лако али је на нама одговорност да децу приближимо књизи и да учинимо све што можемо да створимо читаличке навике код деце, јер без књига нема напретка ниједног друштва нити једне заједнице”, рекао је Марковић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.511.136 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)