идеално је за производњу месних прерађевина, а управо по квалитетној пршути ово село је познато широм наше земље.
Фото: ГЗС
"Код прераде меса најважније је сушење, месо када се добро осуши тек тада има тај прави укус, добру боју и сланоћу. У зависности од ког дела свиња правимо пршуту процес сушења траје различито, али неко оптимално време је од 7 до највише 20 дана. Нама је важно да производи буду квалитетни и укусни, пре свега због наших купаца. Имамо велики број купаца из наше општине, али и оних који долазе на Златибор, па у повратку обавезно сврате да пробају и да купе", рекао је Миладин Филиповић, произвођач са Мачката.
Фото: ГЗС
Производња месних прерађевина у овом крају за многе породице примаран је посао, а оно што је важно јесте да уз помоћ субвенција локалне самоуправе произвођачи имају прилику да прошире своју производњу.
ГЗС
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.