Necete verovati  - velika leva
close
banner-itembanner-itembanner-itembanner-item

Пршута са Мачката бренд златиборског краја

20/10/2022
image-gallery-item
Фото: ГЗС
Чајетина - Због споја континенталне и медитеранске климе и руже ветрова златиборско село Мачкат

идеално је за производњу месних прерађевина, а управо по квалитетној пршути ово село је познато широм наше земље.

Фото: ГЗС

"Код прераде меса најважније је сушење, месо када се добро осуши тек тада има тај прави укус, добру боју и сланоћу. У зависности од ког дела свиња правимо пршуту процес сушења траје различито, али неко оптимално време је од 7 до највише 20 дана. Нама је важно да производи буду квалитетни и укусни, пре свега због наших купаца. Имамо велики број купаца из наше општине, али и оних који долазе на Златибор, па у повратку обавезно сврате да пробају и да купе", рекао је Миладин Филиповић, произвођач са Мачката.

Фото: ГЗС

Производња месних прерађевина у овом крају за многе породице примаран је посао, а оно што је важно јесте да уз помоћ субвенција локалне самоуправе произвођачи имају прилику да прошире своју производњу.

 

ГЗС

 

prsuta mackat zlatibor

Podeli

facebooktwitterpinterestredditlinkedinwhatsappvibertelegrammail

Dodaj komentar

Ime i prezime
Komentar

Dodaj sliku

image-gallery
|
Dodaj linkclose
1+1=

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.

desna gif velika redakcija gzs

locationŽupana Stracimira 9/1, Čačak

mailredakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com


Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.


Izrada: DD Coding

© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.