идеално је за производњу месних прерађевина, а управо по квалитетној пршути ово село је познато широм наше земље.

Фото: ГЗС
"Код прераде меса најважније је сушење, месо када се добро осуши тек тада има тај прави укус, добру боју и сланоћу. У зависности од ког дела свиња правимо пршуту процес сушења траје различито, али неко оптимално време је од 7 до највише 20 дана. Нама је важно да производи буду квалитетни и укусни, пре свега због наших купаца. Имамо велики број купаца из наше општине, али и оних који долазе на Златибор, па у повратку обавезно сврате да пробају и да купе", рекао је Миладин Филиповић, произвођач са Мачката.

Фото: ГЗС
Производња месних прерађевина у овом крају за многе породице примаран је посао, а оно што је важно јесте да уз помоћ субвенција локалне самоуправе произвођачи имају прилику да прошире своју производњу.

ГЗС