Јовановић: Сеоски путеви и школе били и остали приоритет: Љубовија се спрема за Дринску регату 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Јовановић: Сеоски путеви и школе били и остали приоритет: Љубовија се спрема за Дринску регату
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
16.05.2022 | 0 коментар(а)



Љубовија- Током протекле две године, услед пандемије корона вируса, многи домаћи туристи коначно су се
Сеоски путеви и школе били и остали приоритет, поручује први човек општине Љубовија Милан Јовановић, Фото: ГЗС

упознали са лепотама српских села, а управо су те лепоте нетакнуте природе учинили села Љубовије видљивим на туристичкој мапи Србије. Многи домаћини отворили су своја врата гостима из свих крајева Србије, а да би управо сеоски туризам заживео и имао перспективу у овим крајевима, неоходни су путеви, каже први човек општине Љубовија Милан Јовановић.


Након успешног Гастро феста у Љубовији, почеле прирпеме за Дринску регату, Фото: ГЗС

„ Да би се у овом правцу развијали , мора се пре свега улагати у путну инфраструктуру тако да смо буџетом општине Љубовија планирали асфалтирање око 20 километара некатегорисаних путних праваца, рекао је председник општине Љубовија Милан Јовановић.
„ Путна инфраструктура нам је приоритет и предуслов је за развој сеоског туризма и долазак гостију из свих крајева Србије и региона . Жила куцавица сваког села управо су путеви, а село живи док има школу и цркву. Стога се трудимо да издвојена одељења и сеоске школе реновирамо и омогућимо младима једнаке услове образовања као што имају ученици у градским срединама. До сада су обновљене школе у Доњој Оровици, Врхпољу, Узовници, а наредне године планирана су још нека издвојена одељења попут Горње Љубовиђе, каже Јовановић и додаје да ће реализацијом једне од највећих инвестиција у овој општини коначно бити решен дугогодишњи проблем становника овог краја.

Нисмо занемарили ни уређење корита реке Љубовиђе која је једна од већих инвестиција . Имали смо честе проблеме са плављењем ,а реализацијом овог пројекта вредног четири милиона евра коначно ћемо решити дугогодишњи проблем поплава и омогућити становницима Љубовије миран сан , рекао је Милан Јовановић, председник општине Љубовија.
Када је реч о мерама енергетске ефикасности, ова општина је лидер у Србији , јер је међу првима показала висок ниво еколошке свести и значаја мера енергетске ефикасности.
„Готово све установе у јавној својини су енергетски саниране чиме смо оставрили значајне уштеде које нису само финансијске већ и еколошке јер смо прешли на обновљије изворе енергије, додао је Јовановић.


Дринска регата ове године од 9.јула, Фото: Архива ГЗС

Када је реч о најзначајнијој манифестацији , чувеној Дринској регати, први човек ове општине истиче да су припреме већ кренуле.
„ Почели смо са припремама , Дринска регата ове године почиње 9. јула и трајаће седам дана. Велике звезде су у плану и богат програм . Навикли смо наше учеснике и госте из Србије и региона на спектакл, тако да ће ове године Дринска регата заиста бити за памћење“, каже Јовановић.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LJUBOVIJA MILAN JOVANOVIC SELA DRINSKA REGATA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.744.375 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)