Повређени у паду моста у Овчар Бањи стабилно; др Марић: Пацијенти са хирургије и ортопедије биће пуштени на кућно лечење 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Повређени у паду моста у Овчар Бањи стабилно; др Марић: Пацијенти са хирургије и ортопедије биће пуштени на кућно лечење
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
14.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – На одељењима чачанске Опште болнице, након пада висећег моста у Овчар Бањи у коме су живот изгубиле две особе,
Др Биљана марић, начелница хирургије чачанске Опште болнице, Фото: ГЗС

збринуто је десет особа.

Према речима докторке Биљане Марић, начелница хирургије Опште болнице у Чачку, стање збринутих пацијената, након проведене ноћи у чачанској болници је стабилно и у већини случајева се ради о лакшим телесним повредама.

„Стање пацијената који су смештени на одељењима Опште болнице у Чачку је стабилно, после иницијалних прегледа који су јуче урађени у нашој установи, а прегледи који су урађени су по званичном протоколу за траума, ми јутрос имамо седам пацијената смештених на нашим одељењима. Троје пацијената је на одељењу опште хирургије, двоје на одељењу ортопедије и две пацијенаткиње су на одељењу јединице интезивне неге лечења. Сви пацијенти су стабилних животних параметара, доброг здравственог стањасу јутрос. Ради се о лакшим телесним повредама осим ових пацијенткиња које се налазе у јединици интезивног лечења. Оне имају тешке телесне повреде”, рекла је др Марић.

Од десет пацијената који су јуче, након несреће хоспитализовани у чачанској Болници, троје је пребачено на даље лечење у Спиналном центру на Бањици. У току данашњег дана, очекује се отпуштање на кућно лечење већине пацијената који се налазе у Чачку.

„Пацијенти који су смештени на хирургији и на одељењу ортопедије, на основу ових параметара којима баратамо јутрос и на основу свих претрага које су урадјене накнадно у односу на тај иницијални преглед, данас би требали да, током дана буду отпуштени на кућно лечење. То не важи за пацијентиње на јединици интезивног лечења, оне ће остати И даље код нас”, казала је др Биљана Марић.

Иначе, након пада моста у чачанском ургентном центру било је спремно око 80 лекара и другог медицинског особља које је пружало помоћ повредјенима.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


OVCAR BANJA CACAK MOST VISECI MOST NESRECA RONILAC RONIOCI RONILAC SPASIOC RONIALCKO SPASILACKI KLUB BORAC BILJANA MARIC HIRURGIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.260.729 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)