Михајловићева са новим министром транспорта БиХ: Инфраструктура ће повезати наш народ са обе стране Дрине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Михајловићева са новим министром транспорта БиХ: Инфраструктура ће повезати наш народ са обе стране Дрине
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
21.02.2020 | 0 коментар(а)



Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала


се данас с новим министром комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војином Митровићем и са њим разговарала о заједничким инфраструктурним пројектима у области друмског и железничког саобраћаја.
 
Михајлоивћева је том приликом истакла да је договорено да се формира заједничка оперативна група која ће пратити реализацију свих пројеката.
 

 Инфраструктура ће повезати наш народ са обе стране Дрине,Фото: Министарство
“Данас смо разговарали о изградњи ауто-пута од Београда до Сарајева, не само о деоници Сремска Рача – Kузмин, која тече по договореној динамици, већ и о другом прстену од Пожеге до Kотромана. Такође, било је речи о железничкој вези и потенцијалним правцима реконструкције пруга, али и о мосту Љубовија-Братунац, преко ког ћемо најкасније почетком следеће године ићи новим граничним прелазом”, рекла је она.
 
Михајлоивћева је додала да је на састанку било речи и о реконструкцији 11 мостова између две државе, те да је Србија определила буџет за шест мостова.
 
“Пуно је посла пред нама. Инфраструктура повезује људе и нама је важно да повежемо наш народ са обе стране Дрине, да живе боље и да лакше комуницирају. Показаћемо грађанима да можемо добро и успешно да сарађујемо, увек сте добродошли у Влади Србије”, поручила је Михајловићева.
 

Министар БиХ Војин Митровић рекао је да је ово његова прва међународна посета и прво министарство које га је угостило, те захвалио председнику Србије Александру Вучићу и српској влади, који су у претходном периоду урадили много за Републику Српску, а тиме и за БиХ.
 
“Хвала вам на помоћи, која до сада износи 30 милиона евра. Данас смо разговарали о важним инфраструктурним пројектима, како о новом ауто-путу од Београда до Сарајева, тако и о сарадњи у железничком саобраћају. Захвални смо вам што сте прихватили да финансирате мост преко Саве, који ће спајати наш народ и две државе”, рекао је он.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zorana mihajlovic autoput poyega kotroman drina bosna

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.423.799 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)