Ово je туристички погодак деценије, спајају се две омиљене дестинације за српске туристе и то шинамa 


Danas pretežno sunčano, tokom noći naoblačenje              Tinejdžera udarila struja, iz Užica prebačen za Beograd, ima teške opekotine              Danas je pobusani ponedeljak             

 
Ово je туристички погодак деценије, спајају се две омиљене дестинације за српске туристе и то шинамa
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
31.07.2022 | 1 коментар(а)



Мокра Гора - Железничка пруга Мокра Гора – Вишеград је пруга узаног колосека, дужине око 25 км. Првобитна траса пруге која је повезивала
Фото: РИНА

Ужице са Вишеградом свечано је отворена 1925. године. Међутим, 1974. године због нерентабилности поменуте пруге донета је одлука о њеном укидању које је обухватало и уклањање шина и прагова. Након обнове пруге на релацији Мокра Гора – Вишеград, у августу 2010. године је прва композиција саобраћала од Мокре Горе до Вишеграда.

 

- Наш циљ је да железницу додатно интегришемо са Републиком Српском и за петнаест дана Мокру Гору поново ћемо повезати са Вишеградом и тиме ћемо добити јединственост како у саобраћајном тако и туристичком смислу. Наш циљ је да железницу додатно интегришемо са Републиком Српском и за петнаест дана Мокру Гору поново ћемо повезати са Вишеградом и тиме ћемо добити јединственост како у саобраћајном тако и туристичком смислу - изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић .

 

Без квалитетне саобраћајне инфраструктуре, без јачања економије неће бити бољег стандарда ни у Србији, ни у Републици Српској, ни у БиХ.

 

- На основу закључака са данашњег састанка може се очекивати у што скоријем временском периоду поновно успостављање саобраћаја од Мокре Горе до Вишеграда - казао је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић.

 

Током 2020. године воз „Носталгија“ није саобраћао на релацији Мокра Гора – Вишеград, а у протеклој години редован саобраћај воза „Носталгија“ организован је на прузи Мокра Гора - Шарган Витаси, а не и до Вишеграда.

 

ГЗС/ РИНА




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Gradnja mokra gora sine

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Vlade Kremić iz UŽICA

    Ministre Momiroviću,pa spojite prvo Kremna na tu prugu do Šargan Vitasa



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.870.488 посета
    Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)