Прошло је годину дана од како се затресао читав Чачак због акцидената у војној компанији "Слобода" 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Прошло је годину дана од како се затресао читав Чачак због акцидената у војној компанији "Слобода"
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
05.06.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Прошло је тачно годину дана од када се због експлозије у војној компанији Слобода затресао читав Чачак, а грађани уплашени
Фото: ГЗС, илустрација

детонацијама излетели из својих кућа и јутро дочекали под ведрим небом. Први акцидент догодио се 04. јуна у магацину упаљача и није било повређених лица, док се други догодио петнаест дана касније 19. јуна у магацину барута током ког је причињена огромна материјална штета и лакше поврђено троје радника. Годину дана касније грађани и даље не знају који је узрок ових акцидената и надају се само да се слично неће поновити.

"Ту ноћ смо напустили своје домове и били уплашени за голи живот. Вратили смо се кући после неколико дана, материјална штета је санирана али ипак мала доза страха још увек је присутна. Често се дешава да још увек у близини кућа проналазимо гелере и остатке муниције који нас подсете на тај немили догађај", каже за РИНУ мештана Гордана Спасојевић.

Током свих ових годину дана у кругу војне фабрике „Слобода“ у Чачку чести посетиоци су припадници специјлаизоване деминерске јединице Техничко ремонтног завода Крагујевац који уништавају неексплодирана убојита средства.

"Када чујемо да деминери долазе, значи да неко мисли о томе и води рачуна и то нам улива дозу сигурности, поготову што смо ми овде староседеоци. Осећамо се безбедније кад деминери пронађу направе које нису експлодирале и адекватнo их уклоне ", додају мештани.

Током протеклих 15 година у "Слободи" је уз ова два, забележено још неколико акцидената. Експлозија 2010. године у кјој је лакше повређен један радник, затим је 2016. године избио пожар након што се запалила смеса за производњу сузавца и том приликом није било повређених. Три године касније у овој наменској индустрији забележена je још једна мања експлозија.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Sloboda detonacije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Србин

    Каже се несрећан случај.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.407.400 посета
    Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)