Горњомилановчанин добитник награде „Бели лабуд” за најлепше двориште испред којег Београђани праве „селфије” 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Горњомилановчанин добитник награде „Бели лабуд” за најлепше двориште испред којег Београђани праве „селфије”
Trenutno na sajtu: 306       |       Podeli:
29.11.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Господин Будимир Ђурић и његова супруга Рада, свој живот на планини Рудник,

 након пуног радног века, конципирали су тако да изгледа и креативно и оригинално.

Они се свакодневно баве уређивањем најпре своје куће и дворишта, као и дворишта у околини, која припадају власницима који ту не живе активно и долазе викендима, а својим рудничким комшијама су уз пуно поверење "препустили" своје куће и окућнице.
Циљ Ђурића јесте улепшавање свог окружења и ништа им није тешко, а резултати су и видљиви и велики.

„Организовали смо свој дан тако што радимо и одмарамо наизменично, а зна се време и ручка и кафе у нашем дворишту, време дружења са пријатељима и децом која су одрасли људи и радују се доласку кући, викендима”, објашњава Будимир, који додаје да њихов креативни хоби траје годинама.

Сав труд и рад крунисан им је недавно првом наградом „Бели лабуд”, њихово двориште проглашено је за најатрактивније у горњомилановачком округу!

Награду је летос примила супруга Радојка Ђурић од општине Горњи Милановац.

Оно што је куриозитет у овој занимљивој активности двоје младјих пензионера, јесте да туристи из Београда и других крајева, сада већ уходано одлазе да се сликају испред њихове куће и дворишта, док се неретко чује и коментар: „Овога нема ни на Дедињу!”
Туристички „селфији" испред овог предивног дворишта постали су обавезни део репертоара и незаобилазна тачка у обиласку планине Рудник.

„Већ 42 године живимо на Руднику једним мирним животом. Пореклом смо са Косова и Метохије. Са својом супругом сам се кућио центиметар по центиметар. У складу са временом које смо имали, а сада га имамо више, своју креативну енергију можемо ’поделити’ са околином. Мислимо да то онима поред којих смо прија и да им се допада. Сви смо на добитку”, наводи Будимир.

Што се тиче уредјења самог њиховог дворишта, идејни творац је, каже, у већини супруга, док је његово да то „спроведе у дело”.

Двориште господина Будимира Ђурића је „као из часописа”, уређено у стилу уређивања вила и вртова средње Европе, попут оних у Аустрији, Мађарској, Чешкој итд., а може се видети и код најексклузивнијих хотела Медитерана.

ГЗС/РИНА




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


najlepse dvoriste beli labud gornji milanovac nagrada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.225.641 посета
Тренутно на сајту: 306 посетилац(a)