Opština Svilajnac jedna od tri lokalne samouprave koja je u procesu izrade Plana održive urbane mobilnosti 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Opština Svilajnac jedna od tri lokalne samouprave koja je u procesu izrade Plana održive urbane mobilnosti
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
11.04.2024 | 0 коментар(а)



Svilajnac - Opština Svilajnac uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) inicijalnim skupom počinje



izradu Plana održive urbane mobilnosti.
Ovim Planom biće predviđene mere za smanjenje negativnih efekata motornog saobraćaja, kao i za unapređenje nemotorizovanih vidova saobraćaja (pešačenje, korišćenje bicikla) uz sagledavanje potreba za kretanjem svih društvenih grupa.

Ovaj vid podrške SKGO je obezbedila u sklopu projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, koji finansira Vlada Švedske.
Na prvom skupu predstavnika lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova i opština zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević istakla je da opština Svilajnac već godinama pokreće teme urbane mobilnosti i radi na njenom unapređenju kroz brojne projekte i aktivnosti, kao što su izgradnja biciklističkih staza, rekonstrukcija ulica i izgradnja trotoara, subvencionisanje kupovine bicikli, naplaćivanje parkinga itd...
Jana Pavlović iz SKGO-a rekla je da je cilj pripreme Plana održive urbane mobilnosti i njegove implementacije unapređenje kvaliteta životne sredine u gradskim sredinama, koja je značajno ugrožena zbog ubrzane urbanizacije, narastajućeg problema zagađenosti vazduha i saobraćajnih zagušenja, kao i da je opština Svilajnac jedna od samo tri opštine u Srbiji koja je pristupila procesu izrade ovog Plana.

Proces obuhvata izradu saobraćajne analize opštine sa brojanjem saobraćaja, kao i istraživanje o navikama građana na polju mobilnosti.
Takođe, biće organizovane i radionice sa lokalnim zainteresovanim stranama koje će imati priliku da aktivno učestvuju u izradi Plana.
Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk koji je pohvalio dosadašnje napore opštine Svilajnac na polju urbane mobilnosti.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti srbija svilajnac plan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.631.561 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)