Свечано обележен дан општине Чајетина 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Свечано обележен дан општине Чајетина
Trenutno na sajtu: 354       |       Podeli:
01.07.2016 | 0 коментар(а)



Чајетина - Јуче је одржана свечана седница Скупштине општине Чајетина, којом је обележен 30. јун – Дан општине Чајетина.

И ове године најзаслужнијим појединцима и колективима за изузетан допринос развоју Општине у протеклом периоду уручене су плакете, признања и новчане награде.

Интонирањем химне Боже правде, у извођењу чланова Црквеног хора цркве Светог пророка Илије из Мачката, данас је почела свечана седница СО Чајетина, којом је обележен 30. јун – Дан општине Чајетина.

У години за нама радили смо вредно и остварили значајне резултате, првенствено мислећи на важне инвестиције, стално увећање буџета, инфраструктурне подухвате, набавку нове механизације у јавним предузећима, вредна пољопривредна и социјална давања, чему је ангажованим и стабилним радом допринео и чајетински парламент, истакао је Милоје Рајовић председник СО Чајетина и додао:

Председник СО Чајетина Милоје Рајовић

„Одборници су дали свој велики допринос у стварању повољног амбијента, како за живот и рад у нашој општини, тако и за наше госте, инвеститоре и све оне којима је Златибор интересантан на било који начин. Заједно смо доносили важне одлуке како би општинска управа функционисала, радила јавна предузећа и установе, па тако сада имамо један добро уређен систем. У времену иза нас урађене су велике и обимне припреме за највеће капиталне инвестиције у нашој општини. То су инвестиције које се у другим срединама раде и десетинама година, а ми смо на њиховој припреми радили у протекле четири године. Потребно нам је још две године да се оне у потпуности заврше и ставе у функцију.“

Рајовић је истакао и то да су становницима у сеоским срединама омогућени добри услови за бављењем пољопривредом и сеоским туризмом.

Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, у свом обраћању гостима је рекао да постоје правила која су правно успостављена за вредновање успеха. То су поштен однос и искрена жеља да се нешто уради.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић

„Ми смо то применили код нас и због тога је општина Чајетина једна од најуспешнијих локалних самоуправа. Општина Чајетина данас има комплетно урађену планску документацију, од Просторног плана, од Плана генералне регулације до Планова детаљне регулације и једна смо, сигирно од 10% општина, које имају овај основ за развој локалне самоуправе. Буџет општине Чајетина је реализован и у овој години преко 90%. У задњих неколико година буџет општине Чајетина је увећан за сто пута. То је реткост данас у Србији, да једна мала локална самоуправа, од 15 000 становника направи буџет од 20.000.000 евра. Стање инфраструтуре у нашој општини је једно од најуређенијих у Србији. За задњих неколико година урађено је скоро 350.000 километара асфалтне подлоге. Ако поредимо то са неким инвестицијама на републичком нивоу, можемо да кажемо да је то скоро две траке ауто-пута до Београда, а реализовала једна мала локална самоуправа“, истакао је Стаматовић.

У наставку свечане седнице, додељене су плакете, признања и новчане награде најзаслужнијим појединцима и колективима за изузетан допринос развоју општине у протеклом периоду.

Плакете „Димитрије Туцовић“ уручио је Милоје Рајовић, а награђени су Фудбалски клуб „Златибор“ са Златибора, Добровољно ватргасно друштво Чајетина из Чајетине, Основна школа Миливоје Боровић из Мачката, Радиша Веленац из Чајетине, Адвокат Тома Фила из Београда и Привредно друштво «Метал техник систем» д.о.о. из Чајетине.

Уручена су признања и новчане награде појединцима који су се истакли својим радом у протеклој години и постигнутим успехом. Награђени су: Никола Митровић са Златибора, Драгиша Рајовић из Јабланице,  Драгољуб Антић са Златибора, Маријана Шопаловић из Мачката, Сања Дедовић из Чајетине, Љубица Пантовић из Мачката, Јагода Јеремић са Златибора и Соња Конатар са Златибора.

Општина Чајетина додељује захвалницу која носи име „Зоран Тмушић“. Новинар и хуманиста који је за живота многима неуморно помагао, на овај начин биће отргнут од заборава. За хуманост и људскост у тешким временима, добитник захвалнице „Зоран Тмушић“ је је новинар Бранко Станковић из Београда.

Похвалнице општине Чајетина додељују се свим свршеним ученицима основних и средње школе на територији Општине Чајетина, као и свршеним ученицима средњих школа на територији Републике, који имају пребивалиште на територији Општине Чајетина, као и добитницима дипломе “Вук Караџић“.

Добитницима похвалнице припао је и златник са ликом Вука Караџића, а добитници су: Тијана Станић из Шљивовице, Александра Вирић из Криве Реке, Драгица Јечменица из Чајетине, Бранка Зарић из Бранежаца, Драгана Рајевац из Чајетине, Марија Ђукић из дан опстине 4Златибора – ђак генерације, Филип Николић из Златибора, Јелена Савић из Златибора, Ана Лазовић из Златибора, Кристина Смиљанић из Чајетине, Емилија Милојевић из Чајетине и Кутлешић Дубравка из Чајетине.

„Златиборску повељу“- највеће признање које додељује општина Чајетина, ове године припало је кошаркашкој легенди Драгану Кићановићу из Београда.

За уметнички део програма, који је био сачињен од песме и стихова посвећених Златибору, била је задужена првакиња Народног позоришта Ивана Жигон, која већ више од 10 година руководи ансамблом Косовски божури.

Извор: Златибор прес, Драгана Росић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.126.346 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)