Хоџић тражи истрагу: Да ли се крало на пакетићима, прозорима и штетним уговорима? 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Хоџић тражи истрагу: Да ли се крало на пакетићима, прозорима и штетним уговорима?
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
08.02.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Санџачка демократска партија као странка које је добила највећи број појединачних

гласова обавезна је да прати рад извршне власти а нарочито у области коришћења буџетских средства, у вези чега имамо највећи број притужби од стране грађана као и политичких странака, рекао је на данашњој конференцији за новинаре председник Општинског одбора СДП у Пријепољу Есад Хоџић.

„Овом приликом не желимо да прозивамо и оптужујемо било коју политичку странку. Желимо само да у демократском духу поставимо питања функционерима општинске власти, како би појаснили оно што већ медији преносе, а то је несавесно, нерационално и незаконито трошење буџетских средстава. Питања смо поделили у четири групе", наводи Хоџић.

Према његовим речима прва група питања се односи на набавку новогодишњих поклона, поклон пакета у центру за социјални рад.

,,Да ли је тачно да је набављено 200 поклон пакета по цени од 3.000 динара и да је за ту намену утрошено 600 хиљада динара? Да ли је тачно да су поклон пакети набављени од трговинске радње која се налази у селу Саставци удаљеном 14 км од Прибоја и зашто баш ту? За што поклон пакети нису набављени у Пријепољу од неких велепродаја јер знамо да се ту може знатно јефтиније купити? Шта је садржај новогодишњих пакета ако је плаћен 3.000 динара ? На друштвеним мрежама су се појавиле и фотографије тих пакета, чак и списак тих поклон пакета. Свакако оно што се појавило и што смо видели је далеко скромније од 3.000 динара. Зашто нису купљени пакети од нпр. 800 динара, а разлика од 2.200 динара подељена у новцу овим породицама што би им значило, а добар пример имамо у суседној општини где су то учинили. Ко је и када преузео новогодишње поклон пакете и да ли је испоручено баш 200 колико је и плаћено", наводи Хоџић.

Друга група питања се такође односи на Центар за социјални рад, а то је набавка прозора и уградња.

,,Да ли је тачно да је пре Нове године набављено пет прозора и зашто? Из којих средстава? Када то није било планирано у буџету за 2017. Да ли је тачно да је за ту намену потрошено 499 хиљада динара тј. да је један прозор плаћен 99.800 динара. О каквом се прозору ради, ако се зна да је на тржишту та димензија прозора упола јефтинија", каже Хоџић додајући да је и трећа група питања везана за ову установу односно на уговор који је направљен између фирме Те групе из Земуна о изради акта о процени ризика и обезбеђену лица, имовине и пословања.

„Да ли је тачно да је половином децембра направљен уговор са том фирмом и зашто? Да ли је по том основу плаћено 600 хиљада динара аванса? На који износ је потписан уговор тј. да ли је плаћано више од уговорене вредности. Обзиром да је израда овог акта у оквирима закона произилази из закона о приватном обезбеђењу. Који је законски оквир или законски основ, уредба или препорука министарства да се приступи изради акта? Ми смо читали тај закон и ја сам видео да у члану 4. се каже “обавезно обезбеђени објекти су објекти од стратешког значаја за РС и њене грађане, ближе критеријуме за обезбеђивање објеката прописује Влада. Ми тражимо те критеријуме као што сам рекао налог, препоруку било шта од министарства да би се приступило изради тог акта. Нашим истраживањем утврдили да ниједан центар у региону чак нисмо моли да нађемо нигде да је неко урадио сличан акт као овај. Такође, према нашим сазнањима наш центар има важећи уговор са лицем односно са фирмом из Пријепоља која има лиценцу за израду свих аката из области безбедности на раду и да центар плаћа месечну надокнаду тој фирми са којом већ има уговор да постојећа прилагоди евентуалим законским изменама”, рекао је председник СДП у Пријепољу.

Четврта група питања се односи на уговор између Спортског савеза и Туристичке организације о поклону аутобуса који превози спортисте.

„Да ли је неко неовлашћено у име Спортског савеза потписао уговор о поклону аутобуса? Да ли је тачно да је МУП поништио пререгистрацију због тога што лице које је потписало уговор о поклону у том тренутку није било легитимни заступник Спортског савеза? Да ли је тачно да за ову радњу незаконито потрошено 45.500 динара колико је Туристичка организација морала да плати порез као наводни поклонопримац? Да ли је тачно да је полицијска управа поднела захтев за покретање прекршајног поступка против одговорних у Спортском савезу због незаконитог плаћања и ангажовања приватног обезбеђења и да ће по том основу Спортски савез морати да плати од 100 до милион динара колико је запрећена казна? Да ли је председник општине упознат са овим активностима установа које смо поменули и да ли он сматра да је поступљено у складу са интересима грађана општине Пријепоље", наводи Хоџић.

Он наводи да ће у духу демократије и обавеза које су грађани делегирали пратити рад извршне власти.

„Сва ова питања захтевају брз и прецизан одговор, нисмо никог оптужили ни ти смо прозвали субјекте и сматрамо да ова питања морају хитно да разјасне грађанима и медијима, уколико то не учине бићемо принуђени да одговоре тражимо од надлежних органа ”, закључио је Хоџић.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.762.011 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)