Živanovićima vatrena stihija zahvatila pomoćne objekte, ambar - ostali bez poljoprivredne mehanizacije 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Živanovićima vatrena stihija zahvatila pomoćne objekte, ambar - ostali bez poljoprivredne mehanizacije
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
19.03.2024 | 0 коментар(а)



Bajina Bašta - Veliki požar izbio je na porodičnom domaćinstvu Živanovića u selu Rača kod Bajine Bašte.



Vatrena stihija zahvatila je pomoćne objekte, ambar, a izgorela je i pripremljena hrana za stoku od koje Živanovići žive, kao i traktor i druga poljoprivredna mehanizacija.

- Probudilo me je pucketanje koje sam čuo, kad sam pogledao kroz prozor imao sam šta i da vidim. Plamen je bio visok skoro 20 metara i gutao je sve pred sobom. Odmah smo pozvali vatrogasce, koji su brzo došli i uspeli da lokalizuju vatru, kako se požar ne bi proširio na štalu i kuću, kaže za RINU domaćin Dragoljub.

On dodaje da je na imanju pričinjena ogromna materijalna šteta, ali da je ipak najvažnije da niko nije povredjen u požaru.

- Traktor nam je izgoreo, hrana za stoku. Ono što smo videli, kako vatra guta naše imanje slike su koje nikad neću zaboraviti. Otac je kupio traktor još 1985. godine za maline i on je sada izgoreo, deci je žao bicikli. Ali, najbitnije da smo svi živi i zdravi, kaže Dragoljub.

U pomoć Živanovićima pritekle su odmah komšije i prijatelji, jer su i oni uvek svima pomagali kad je bilo potrebno. Medjutim, pomoć čitave zajednice ali i lokalne samouprave sada je potrebna ovim vrednim domaćinima, koji žive od svog poštenog rada.

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti bajina basta pozar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.469.405 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)