а победничку титули, како тврде, добили су захваљујући квалитетном чачанском пиреу од кога су правили кнедле са шљивама.
Помоћник директора компаније „Чипс веј” Лука Јовановић рекао је да му је драго што су у победи учествовали у малом проценту.
Помоћник директора компаније „Чипс веј” Лука Јовановић, фото: ГЗС
„Увек нам је драго да као компанија помогнемо у оваквим такмичењима. Ђаци су првенствено својим знањем освојили прво место, а ми смо кроз наш производ и квалитет, учествовали у томе. Сам производ се од прошле године нашао у малопродају под именом чачански пире”, истакао је Јовановић, и додао да ће се због повећане продаје и освајањем нових тржишта, за петнаестак дана отворити нова производна линије где ће се дуплирати капацитети, са 500 на 1.000 килограмапроизводње по сату.
Јовановић је истакао да је од приватизације до сада уложено 8 милиона евра.
Председник Удружења грађана „Кромпиријада Катићи” Слободан Јакшић каже да је Ивањица позната по кромпиру.
Председник Удружења грађана „Кромпиријада Катићи” Слободан Јакшић, фото: ГЗС
„Овом Кромпиријадом помогли смо и општини Ивањица да га брендира. Направили смо гатрономско-туристичко-пољопривредну манифестацију. Тако да и произвођачи кропмира су могу да га пласирају по повољним ценама”, навео је Јакшић.
Према његовим речима велико изненађење били су ученици Прехрамбено угоститељске школе из Чачка који су припремили таква јела од кропмира које не могу ни у ресторану да се виде.
„Они су победили највише захваљујући кнедлама које су правили од пиреа чачанског Чипс веја, који се скоро појавио. Кнедле нису биле само од шљива већ и са језгром ораха. А сам укус пиреа је специфичан и другачији јер се производи од ивањичког кромпира”, рекао је Јакшић.
Ученик треће године Прехрамбено угоститељске школе у Чачку, Лазар Радмилац на смеру кулинарски техничар део је победничке екипе у Катићима.
„На такмичењу су учествоваи и моји другари из разреда Немања Марковић, Снежана Тодоровић, Матија Плазинић и Јана Шимшић. Презадовољни смо овим пласманом али и учешћем и на Купусијади, Гулашијади и на такмичењу у припремању рибље чорбе. Волимо то што смо уписали имамо још једну година па ћемо настави даље”, истакао је Радмилац.
Немања Марковић је рекао да су спремали класични кромпир печен у рерни, кнедле од кромпира и крокете, а да се употреба чачанског пире показало као добра ствар.
Снежана каже да им прво место много значи, поготову због јаке конкуренције која је била.
ГЗС
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.