Транавац: Осуђујемо говор мржње 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Транавац: Осуђујемо говор мржње
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
04.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачак - Претње смрћу упућене народном посланику Марку Парезановићу на друштвеним мрежама и порталу Озон прес,

изазвале су бурне реакције међу политичким странкама. Тако се огласила и Социјалистичка партија Србије, Градска организација у Чачку, који најоштрије осуђује сваку врсту говора мржње, ширења нетрпељивости и нетолеранцијекао и политичко подстрекивање и фаворизовање садржаја који имају за циљ угрожавање личне безбедности било ког појединца, у овом случају народног посланика Марка Парезановића и повереника СНС у Чачку.

„У својој богатој политичкој историји, Социјалистичка партија Србије као државотворна Партија била је спремна да доноси многе мудре и тешке одлуке зарад очувања националних интереса, економске сигурности и просперитетне будућности наших грађана. Наведени циљеви, чврст и принципијелан став СПС, нису били „по мери“ наших неистомишљеника, политичких противника и разних спољашњих и унутрашњих непријатеља, због чега је наша Партија, често, била њихова мета и на њиховом удару. Добар пример је и сама Градска организација СПС у Чачку, која је, не тако давно, у атмосфери линча створеној вештом политичком манипулацијом противника, успела да, само захваљујући свом верном чланству и симпатизерима, одбрани своје материјалне и људске ресурсе, као и да очува мир међу грађанима и спречи угрожавање сигурности њихове имовине.
Поучени овим и сличним искуствима у дугој и богатој политичкој традицији СПС, знамо да свака изговорена реч у јавном и политичком деловању има посебну тежину и врло лако од, на изглед, обичне политичке варнице може настати озбиљан „пожар“, опасан и по појединца и по одређену заједницу, а у крањој инстанци и по друштво у целини. Због тога, апелујемо на све учеснике у политичком и јавном животу да сви ми политички актери будемо достојни поверења грађана и да промовишемо политичку културу и толеранцију.
Уместо примитивизма, лажи и блаћења политичких противника предлажемо да се боримо за наклоност грађана идејама, посвећеношћу послу, марљивошћу, резултатима, друштвеним активизмом. Наши суграђани то и очекују од нас и то заслужују.

Не смемо заборавити да информације послате путем друштвених мрежа веома лако и брзо постају доступне свима И уколико се као такве злоупотребе могу имати несагледиве последице. Данас, у време виртуелних и дигиталних медија неодмерене и тенденциозно изговорене речи могу бити посебно убојите и могу нанети огромну и непроцењиву штету и појединцу и заједници. Уз то, ове варнице, лакше но икад раније могу прерасти у озбиљне „пожаре“. Зато упућујемо апел и нашим верним партнерима у политичком животу, а то су наши медији, да не дозволе да буду злоупотребљени зарад нечасних циљва појединаца, а на штету било ког нашег суграђанина, политичара или јавног радника, политичке организације или друштвене заједнице.

Због свега наведеног, још једном најоштрије осуђујемо и изражавамо дубоку забринутост због атмосфере медијског линча у чијем се центру нашао народни посланик и наш суграђанин Марко Парезановић и још једном позивамо на фер и коректно политичко јавно деловање, уверени да ће само они, као такви, бити високо цењени и позитивно вредновани од стране наших грађана.”

Председник ГрО СПС Чачак Немања Трнавац

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.151.336 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)