Вања Удовичић, министар омладине и спорта, поставио камен темељац на изградњи фискултурне сале средње Економске школе у Чачку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Вања Удовичић, министар омладине и спорта, поставио камен темељац на изградњи фискултурне сале средње Економске школе у Чачку
Trenutno na sajtu: 501       |       Podeli:
03.03.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Минситар омладине и спорта у Влади Републике Србије, Вања Удовичић посетио
Фото: ГЗС

је Чачак и том приликом положио камен темељац за фискултурну салу средње Економске школе у Чачку, која ће уједно бити коришћена као сала клуба контактних спортова.

„Драго ми је да данас са градоначелником, са председником карате савеза али и са свим Чачанима имам прилику да покренемо радове на врло изузетном и капитално важном пројекту за град Чачак. Зашто то кажем? Првенствено зато што су каратисти пренели славу града Чачка у претходном периоду али и остали спортисти из борилачких спортова и они ће сада добити своју кућу. Такорећи, град Чачак ће да буде пример осталим градовима на који начин треба да се води рачуна о базичном спорту. А потестићу вас, прошле године су реконструисали атлетски стадион и на тај начин дали огроман подстрек и значај базичном спорту и атлетици, а ево сада и борилачким спортовима. Спортовима који немају толико медјске пажње и нису толико у медијима популарни, а за нашу земљу доносе изузетне резултате”, рекао је минситар Удовичић.

Фото: ГЗС

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић истакао је да ће ова фискултурна сала значити и деци која ће имати прилику да се правилно развијају али и свим такмичарима контактних спортова.

„Оно што је за нас важно, јесте да ће овај објекат који крећемо данас да градимо биће завршен у наредних 200 календарских дана. Молили смо изводјаче да то буде готово до краја августа, да опремимо фискултурну салу и да већ првог септембра ова дивна деца, ученици средње економске школе, који су сада трећи разред , у свој четврти, завршни разред, крену у новој фискултурној сали. Такодје, по завршетку ове фискултурне сале, наша Соколана која је стара, ево 111, 112 година, добиће нови садржај у складу са првом престоницом културе, града Чачка 2023. године. Претворићемо је у музеј кошарке”, рекао је Милун тодоровић, градоначелник Чачка.

Фото: ГЗС

Председник Карате Федерације Србије, Славољуб Пипер рекао је да су успеси чачанских каратиста једни од најзаслужнијих за подстицање изградње ове спортске сале.

„Искористио бих прилику да се захвалим свим спортистима Карате клуба „Борац” који су донели међународне медаље у наш град, а њих је 17. И тако нам пружили могућност да држава, Република Србија и град Чачак, нешто што је капитално за борилачки спорт направи, с обзиром да је Чачак трећи тренажни ценатр у Србији када је карате спорт у питању”, истакао је Пипер.

Иначе, минситар Удовичић је посетио и Основну Школу „Милица Павловић” у Чачку, којој је донирао спортску опрему и спортске реквизите како би подстакли дјаке на укључење у систем школског спорта.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KAMEN TEMELJAC EKOMNOMSKA SKOLA CACAK VANJA UDOVICIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.314.420 посета
Тренутно на сајту: 502 посетилац(a)