Nikolina Drulović „Mis Zlatara” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Nikolina Drulović „Mis Zlatara”
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
10.07.2023 | 0 коментар(а)



Nova Varoš - Na 11. „Susretima zlatarskih sela”, na Ivanjdan, na visu Džade, za „Mis Zlatara” izabrana



je Nikolina Drulović, učenica prvog razureda Srednje škole u Novoj Varoši. Pratilje su Ivana Bjelić, učenica drugog razreda novovaroške Srednje škole i Bojana Jovanović, brucoš Pravnog fakulteta, a „Mis šarma” je Bojana Lojaničić, sociolog iz Akmačića.

Lepota planine - Prvi izbor za Mis Zlatara

Predstavnici turističkih organizacija Nove Varoši i Prijepolja i Kulturnog centra na Zlatiboru bili su u žiriju za prvi izbor „Mis Zlatara”. Slikarka Danica Jeftić Šišović istakla je da su kandidatkinje zračile lepotom i skromnošću, a odlučila je iskonska, prirodna lepota Zlatarki.

Kao nekada na saborima - momačka nadmetanja

Oblaci su se od jutra smucali oko visova Zlatara, sunce se stidljivo probijalo. Imalo je nebo milosti, kiša je uzmakla pred delijama megdandžijama, lepotom devojaka i grajom i igrom mališana, kojih nikad nije bilo u tolikom broju.

Odlučuju snaga mišica, težina i spretnost

Na travnatom tepihu planine ekipe sela nadmetale su se u starim veštinama, podsećale na dobra vremena i susrete i viđenja na visu Džade, nekadašnjem sastajalištu čobana, drvoseča i rabadžija.

Za pamćenje - prva trka detinjstva

Na fudbalskom turniru među četinarima ekipa Karaule u finalu je savladala Drmanoviće, koji su bili najbolji odbojkaši. U nadvlačenju konopca Aljinovići su već godinama bez premca, kao i Vujica Savković u vučenju klička.

Ljuti megdani - loptanje na travi

U trčanju na livadi najbrži su bio Uroš Gujaničić među omladincima, a Aleksandar Cubrić među najmlađim posetiocima manifestacije koja čuva korene predaka. Enes Papić iz Kladnice pobedio je u bacanju kamena s ramena, a Miljan Brajović u skoku u dalj.

Ekipa Karaule (stoje) u finalu pobedila Drmanoviće

Najveće interesovanje, kao i do sada, vladalo je za takmičenje rabadžija. Najava jake konkurencije na domaćem terenu, kao i vremenske (ne)prilike, skresale su broj volovskih zaprega na četiri para.

Pretplaćeni na prvo mesto - teškaši Aljinovića

Na stazi dugoj 50 metara, trupac jelovine od 2,10 kubika, težak oko 1,5 tona, volovi Vidana Petakovića, iz Draževića, izvukli su za 13 sekundi. Drugo mesto pripalo je Milojku Miki Drobnjakoviću iz Drmanovića, a treće Milanu Žuniću iz Kućana.

Čobanska zanimacija - skok u dalj

Najbolji rabadžija - Vidan Petaković iz DraževićaNajbolji rabadžija - Vidan Petaković iz DraževićaNajbolji rabadžija - Vidan Petaković iz Draževića

Najbolji rabadžija - Vidan Petaković iz Draževića

Uroš Gujaničić, najbrži na livadi, dr Marija Antić i Verko Jovanović

Na grobu Stojana Brajovića u Muškovini, članovi porodice i prijatelji zapalili su sveće i odali poštu utemeljivaču „Susreta zlatarskih sela“ i zaljubljeniku u planinu Zlatar.

Odavanje počasti Stojanu Brajoviću, inicijatoru Susreta zlatarskih sela

Njegova ćerka dr Marija Antić, iz užičke bolnice, odala je priznanje grupi entuzijasta i ljudi koji pomažu susrete na planini i izrazila uverenje da će turističke organizacije dva komšijska grada dati doprinos da se postignuto na ovoj, po mnogo čemu jedinstvenoj manifestaciji u čitavaom kraju – prevaziđe.


Zlatar info, D. Gagričić / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos zlatar susreti sport sela

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.382.123 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)