Објављена Библиографија Зборника радова Народног музеја у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Објављена Библиографија Зборника радова Народног музеја у Чачку
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
23.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак- Народни музеј управо је штампао Библиографију Зборника радова ове куће основане пре 69. година,
Фото: ГЗС

а аутор је Небојша Цвејић.

Више од 520 радова објављених у (50) бројева обухватало је временски распон од праисторије до савремених збивања и локалне проблематике.

„Посебно својство дају овом издању тематска истраживања и проучавање архивских и библиотечких фондова, тако да су у 50 књига објављена најзначјнији прилози и познавање овог дела Западне Србије”, рекла је за ГЗС Делфина Рајић, директорка Народног музеја у Чачку.

Она је још напоменула да су поједини бројеви добијали  тематске целине које су биле посвећене археолошким истраживањима, историји архитектуре и значајни повесним догађајима.

„Часопис је у недостатку регионалних периодичних публикација, посвећених заштита непокретних културних добара, годинама служио културном наслеђу ове средине, дајући изузетан допринос проучавању црквеног и народног градитељства и уметности. Зборник је задржао и дограђивао свој садржај током свог вишегодишњег постојања, а од књиге XXXIV добија ново графичко решење, променивши свој ликовни облик, па се у сваком наредном броју наставља традиција репрезентативног препознатљивог дизајна који истовремено одсликва културно наслеђе чачанског краја„, рекла је Делфина Рајић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zbornik narodni muzej

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.394.397 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)