Победничка екипа пласирала се директно у финале које ће се одржати у суботу, 22. октобра на истој локацији.
„Ми се професионално бавимо производњом ајвара и због тога смо се одлучили да се пријавимо на такмицење и пробамо да освојимо титулу за најбољи рецепт на Златибору. На сутрашњем такмичењу борићемо се за титулу најбољег ајвар мајстора у Србији и надамо се да ће наш рецепт успети да освоји једно од прва три места у конкуренцији шампионских ајвара из свих делова Србије“, каже капитен победничке екипе.

Победничка екипа "Кумановка", фото: ГЗС
Рецепт за другопласирани ајвар имала је екипа “Породични ајвар”, док је треће место припало екипи ”Вендоме”.
”Данас смо одржали последње квалификационо такмицење у трећој сезони каравана и успешно прогласили последњег у низу ајвар мајстора који ће на сутрашњем финалном такмичењу представљати Златибор. Сутра нас очекује 20 такмицарских екипа из свих крајева Србије. Победнике очекују вредне награде, а најбољу екипу престижна титула најбољег ајвар мајстора у 2016. Години“, рекла је Љиљана Вукотић, организатор манифестације.

Организатор манифестације Љиљана Вукотић, фоо: ГЗС
Победнике је бирао трочлани стручни жири у следећем саставу: Гордана Сопаловић, технолог компаније Златиборац, Миленка Арсенијевић, шеф кухиње Студентског одмаралишта Ратко Митровић, Рада Пантић, шеф ресторана Гранд.
Победници су освојили мини електрик штедњак из линије МБС Милан Благојевић Смедерево, другопласирана екипа освојила је посуђе „Металац“ Горњи Милановац, док је трећа награда била мали кућни апарат.

Караван “Изађи ми на теглу” на Златибору завршава своју потрагу за најбољим рецептом за ајвар у Србији, а на свом путуу до великог финала обишао је преко 20 градова.
Глас западне Србије
