Јована из Чачка старој обући дарује нови живот 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Јована из Чачка старој обући дарује нови живот
Trenutno na sajtu: 873       |       Podeli:
11.02.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Јована Циврић из Чачка је свој невероватан хоби претворила у посао.



Наиме, ова Чачанка рестауира стару обућу, али не на обичан начин, после ње похабане ципеле и патике изгледају нови и јединствено.

У Јованиној инспиративној радионици све одише креативношћу и свакодневно стиже омиљена обућа суграђана којој Јована својим рукама и знањем враћа стари сјај. Она је након једног одгледаног видеа на интернету, прву рестаурацију применила на својим патикама од којих је направила уникат и тако је, каже, све почело. Данас је њен уметнички кутак пун обуће која чека свој нови стари живот.

Јована Циврић из Чачка је свој невероватан хоби претворила у посао, фото: ГЗС

„Једном приликом ми се десило да сам у једној од продавница половне робе налетела на један од брендираних модела, који сам платила свега 200 динара, који сам средила и тај редизајн јхе изгледао потпуно другачији и самим тим сам добила уникат. То је једиствена патика на свету. То је једна од чари рестаурација и кстм рада којим се бавим”, објаснила је Јована.

Јована се и даље едукује када је у питању њен посао, четкице и боје набавља у иностранству, а обућу коју јој клијенти доносе чисти посебним средствима.

„Људи праве велику грешку кад патике убаве у веш машину, тако да има много посла око чишћења, јер обућа већином упропасти у веш машини. Што се боја, четкица, материјала уопште тиче, набављам их у Америци, јер ми је овде требало сигурно око шест месеци да нађем траку, испо које на пример неће да ми остане лепак, која ће лепо да заштити обућу, која има јачину. Тако да мало је компликованије кад неко има све на длану, а ја овде треба да нађем нешто што би била адекватна замена томе”, прича Јована.

После Јованиних руку, обућа је уникатна, фото: ГЗС

После Јованиних руку, обућа је уникатна, изгледа скупље, а поента је, како каже, да се рестаурација не види, те да се врати сатаром, а пуном сјају.

„Ђонови морају да се избеле, све мора да се очисти, пертле, такође треба да се врате у фабричко стање што је могуће више. Најлакше је купити нову пертлу за 200, 300 динара, али поента је да се пертла која је била фабричка врати на што је могуће савршенији ниво”, закључила је ова вредна Чачанка.

Јована је једина у овом делу земље која старој обући удахњује нови живот и дарује посебну вредност.

Прилог емитован у вестима Б92:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACANKA JOVANA CIVRIC RETAURACIJA OBUCA STARA NOVA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.017.190 посета
Тренутно на сајту: 873 посетилац(a)