Кренули радови на реконструкцији железничке станице у Овчар Бањи 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Кренули радови на реконструкцији железничке станице у Овчар Бањи
Trenutno na sajtu: 244       |       Podeli:
25.08.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Радови на реконструкцији зграде железничке станице у Овчар Бањи кренули су 12.

августа, а рок за завршетак је 60 дана, наводи се на сајту „Инфраструктура железнице Србије“.

У оквиру реконструкције станице предвиђено је комплетно уређење објекта и станичног платоа. Предвиђено је да буду изведени следећи радови: санација фасаде, фасадне опеке и дрвене фасадне облоге, крова, унутрашњих зидних и подних површина, као и мокрог чвора.

Поред тога, пројектом је предвиђена и замена комплетне спољашње и унтрашње столарије, електро и громобранских инсталација и олука, те водоводне и канализационе мреже. Нови изглед добиће целокупни простор око саме станичне зграде постављењем дрвећа, украсног шибља, клупа и вртног мобилијара.

Железничка станица у Овчар Бањи налази се на прузи Сталаћ- Краљево- Пожега, има два колосека и кроз њу свакодневно прође 10 путничких и пет теретних возова.

Фото: Инфраструктура Железнице Србије

Сама зграда је зидана средином седамдесетих година, а станица је пуштена у рад 1978. године. Од тада до данас, дакле пуне 43 године није било никаквих инвестиционих радова.

Додатни проблем у одржавању овог објекта представљала је чињеница да је око деценију и по станица била непоседнута, односно да у њој није било железничког особља, али ни чуварске службе, те је сам станични објекат руиниран и запуштен.

Фото: Инфраструктура Железнице Србије

Покренута је иницијатива да се обезбеди чување саме станице, како уређени простор зграде и простор око станице не би били уништени, а такође је покренута иницијатива да на железничкој станици Овчар Бања стално буде присутно особље, а све са циљем повећања безбедности путника, као и свих корисника услуга.

Инвеститор овог обимног посла је „Инфраструктура железнице Србије“, а вредност радова износиће нешто мање од 17 милиона динара.

Извођач радова је фирма „Тесла системи“.

 

Инфраструктура Железнице Србије / Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ovcar banja rekonstrukcija zeleznica stanica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.216.275 посета
Тренутно на сајту: 245 посетилац(a)