Првим ребаланском буџет града Чачка увећан за 158 милиона динара 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Првим ребаланском буџет града Чачка увећан за 158 милиона динара
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
22.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На 21. седници Градског већа града Чачка донета је одлука о изменама и допунама
Фото: ГЗС

буџета за 2021. годину којом је опредељено смо 4.95 милијарди динара , што је за 158 милиона више у односу на основну одлуку.

„У претходном периоду имали смо доста донација , 74 милиона динара од Министартсва за заштиту животне средине, 57 од Министарства туризма, трговине и телекомуникације за уређење Овчар бање, за трг, природњачки музеј , шеталиште, све оно што је у процедури. Такође, имамо и донацију од Владе Републике Српске , мало мање од 4 милиона динара за наставак градње храма у Видови ”, рекао је Милун Тодоровић председник Градског већа града Чачка.

Град Чачак ребалансом буџета има лимит од око 19 хиљада долара за изградњу и куповину објеката за 44 грожене проодице.

„Збринућемо 44 породице где се углавном ради о жртвама породичног насиља, деци која су изашла из хранитељских продоица, као и социјално угрожених становника. Сви они пројекти који су буџетом предвиђени , биће и спроведени у току године, мислим на реконструкцију градског језгра , на део пешачке зоне до Градске библиотеке. Имали смо обаверзу да ЈП Градац повећамо буџет за 8.5 милиона динара , пре свега четири за судска решења, два ипо за порез на промет који се одмах и враћа у републичку касу , као и возило и џи-пи-ес систем , што укупно треба да кошта два милиона и 300 хиљада динара да би много брже и квалитетније могли да раде онај посао за који су и основани. За туристуичку организацију Чачка издвојена су четири милиона и 800 хиљада , углавном се ради на обнови Овчарко- кабларске клисуре, пре свега то се односи на уређење Овчар бање. Трудили смо се да што боље и квалитетније сагледамо овај први ребаланс, због одличних прихода, али и доста донација , што очекујемо и током ове године”, рекао је Тодоровић.

Ускоро ће бити расписан јавни тендер за предузеће које ће изводити радове на и реконструкцији трпезарије и две фискултурне сале у Бресници и Доњој Трепчи.

Једна од тачака дневног реда данашње седнице односила се и на планирану изградњу фискултурне сале за ученике Економске школе.

„Половина парцела 454/2 KO Чачак планирана је за салу Економске школе, са преносом без накнаде из власнштва Републике у власниство града Чачка стварамо услове да веома брзо добијемо грађевинску дозволу и распишемо јавни позив, како бисмо салу завршили до краја године”, закључио је Тодоровић.

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vece cacak budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.282.218 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)