Danas počinju pregovori oko minimalne cene rada 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Danas počinju pregovori oko minimalne cene rada
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
19.05.2023 | 0 коментар(а)



Pregovori oko povećanja minimalne cene rada za 2024. godinu počeće danas u Palati Srbija, a njima će prisustvovati predstavnici sindikata i poslodavaca,



Ministarstva finansija i Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Kako je juče pojašnjeno u Ministarstvu finansija, već godinama unazad se ustaljenom dinamikom povećanje minimalne cene rada vrši jednom godišnje, tako da nova minimalna cena rada po satu važi od 1. januara naredne godine, te da će tako biti i ovog puta.
„Ministarstvo finansija je, na osnovu člana 112. Zakona o radu, pripremilo analizu parametara za utvrđivanje minimalne cene rada za 2024. godinu, zasnovanu na poslednjim raspoloživim makroekonomskim podacima i revidiranim projekcijama za naredni period", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Odlukom Vlade Republike Srbije iz septembra 2022. godine minimalna cena rada povećana je za 14,3 odsto, odnosno sa 201,22 na 230,00 dinara po radnom času, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, koja važi od januara do decembra 2023. godine.


GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.883.954 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)