Четврти покушај извршитеља да уђе у ФРА, радници траже помоћ председника Вучића 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Четврти покушај извршитеља да уђе у ФРА, радници траже помоћ председника Вучића
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
18.04.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас је у Фабрици резног алата у погону за израду кугличних вретена по четврти

пут извршен покушај увођења повериоца у посед. Радници су блокирали фабрички улаз а јако полицијско обезбеђење је у потпуности затворило Хадук Вељкову улицу.

Председник Индустријског синдиката Душан Ђелић истакао је да ће радници наставити да штите фабричку имовину, имовину акционара и своја радна места.

Ђелић: Привредни суд није испоштовао одлуку Владе

“Привредни суд није могао да огласи продају јер постоји уредба Владе Републике Србије од 2015. године да је фабрика под зташтитом Министарства одбране зато што радимо алате за потребе наменске индустрије”, тврди Ђелић у изјави за Глас западне Србије. Он истиче да Привредни суд није узео у обзир одлуку Владе нити решење Министарства одбране.

Председник Индустријског синдиката Душан Ђелић, фото: Глас западне Србије

“Ми тренутно у овом делу фабрике имамо уговорен посао за ракетне системе Морава. Министарство одбране је у писаној форми послало допис Привредном суду у коме тражи да се обустави поступак извршења и да се поверилац намири на други начин, међутим Привредни суд изгледа не уважава уредбе Владе ни Министарство одбране”казао је Ђелић.

Чопић: Поједини градски моћници који су били део ФРА стоје иза продаје

Шеф одржавања у АУН Никола Чопић подсећа да ФРА ове године обележава 65 година постојања као и да је овај погон најперспектвнији јер се ту производе куглична вретена која се не праве нигде у овом делу Европе.

“Тренутно правимо куглична вретена великих димензија која не могу да се производе нигде другде а намењена су за ракетне системе Морава”, тврди Чопић.

Шеф одржавања у АУН Никола Чопић, фото: Глас западне Србије

Он је позвао председника републике Александар Вучића да помогне јер је како је казао ово фирма са традицијом која је опстала и у времену транзиције и опште пропасти привреде у нашој земљи.

“Производња никада није прекинута и овде радимо на машинама које су јединствене у овом делу Европе. Ми радимо услугу и за друге фирме које се баве сличним делатностима, а куглична вретена једино производимо ми”.

Према његовим речима фабрика тренутно има упит за вретена која би се пласирала на турско тржиште, као и да тренутно раде за СДПР.

“Ми морамо издржати у одлуци да заштитимо фабричку имовину јер би било бесмислено да овакав погон оде због појединих градских моћника који мисле да могу да раде како они хоће. Ми знамо ко су ти људи, то су они који су били део ове фабрике а тренутно су део актуелне власти”, закључио је Чопић.

Обрадовић: Руководство незаинтересовано да помогне

Секретар Самосталног синдиката Мирослав Обрадовић каже да је разговарао са руководством фабрике и захтевао да се успостави комуникација са свим надлежним институцијама и да се ова ситуација оконча без обзира ко стоји иза покушаја продаје овог погона.

“Радници су јединствени у одлуци да истрају и заштите имовину, све што се дугује може да се намири продајом других погона а не овог који ради и има тржиште и уговорен посао, међутим одговор који сам добио од њих је поражавајући и гласи да сачекамо још мало, а ми времена за чекање немамо”, изричит је Обрадовић.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.076.139 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)