Срби 15. дан на барикадама на северу Косова и Метохије, Београд чека одговор КФОР-а 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Срби 15. дан на барикадама на северу Косова и Метохије, Београд чека одговор КФОР-а
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
24.12.2022 | 0 коментар(а)



На северу Косова и Метохије Срби су на барикадама 15. дан, тражећи слободу за ухапшене и повлачење косовских специјалаца са севера.
Фото: ГЗС

Српска листа саопштила је да је Приштина објавила нову листу за прогон Срба. На листи је скоро комплетно руководство Српске листе, виђени Срби са Косова и Метохије, али и брат и син председника Александра Вучића. Срби у јужној покрајини и званичници у Београду, оштро реаговали и осудили потезе Приштине.

На северу Косова и Метохије Срби су на барикадама дочекали 15. јутро, тражећи слободу за ухапшене и повлачење косовских специјалаца са севера.

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да апсолутноније никаква новост да Приштина прави списак Срба за хапшење.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашића изјавио је вечерас да нови списак непожељних Срба који је објавило Самоопредељење Аљбина Куртија није ништа друго, него "списак за одстрел" и да је у питању још један показатељ да тзв. власти у Приштини неће никада оставити Србе на миру.

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је појава списка Срба са КиМ који треба да буду ухапшени још један доказ не само лудости онога што ради Аљбин Курти већ и показатељ колико је спреман на даље заоштравање ситуације.

Омбудсман у Приштини Наим Ћелај са својим заменицима Маријом Радуловић и Ниманом Хајдаријем одржао је видео-састанак са ухапшеним бившим полицајцем Дејаном Пантићем.

Пантић је затражио помоћ омбудсмана да му буде дозвољена посета браниоца и породице и да буде смештен у Притворном центру у Косовској Митровици.

Брнабић је изјавила да не верује у сценарио у којем би косовска полиција насилно уклањала барикаде на северу Косова и Метохије, као и да не зна како да се разговара о француско-немачком предлогу када још није примењен Бриселски споразум.

 

 

ГЗС/РТВ

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosovo desavanja trenutno barikade

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.491.865 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)