Francuska delegacija u poseti opštini Čajetina, dogovarani budući zajednički projekti 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Francuska delegacija u poseti opštini Čajetina, dogovarani budući zajednički projekti
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
26.04.2023 | 0 коментар(а)



Čajetina - Opštinu Čajetina danas su posetili članovi francuske delegacije: François-Xavier Kowandy



ataše za saradnju ambasade Francuske u Beogradu, Pierre Hirtzberger, generalni direktor tehničke službe i Caroline Chal, direktorka za međunarodnu saradnju Gradske agencije za upravljanje otpadom u Parizu, SYCTOM.

Razlog njihove posete bio je obilazak gradova i opština koje su nagrađene na konkusu „Ekoopština” u kategoriji održivo upravljanje otpadom. Među njima je Opština Čajetina koja je nagrađena u kategoriji opštine do 40.000 stanovnika, i grad Užice koji je nagradu dobio za preko 40.000 stanovnika.

Sastanku koji je upriličen u prostorijama KJP „Zlatibor” Čajetina, pored gostiju iz Francuske, prisustvovali su predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, direktor KJP „Zlatibor” Srđan Pantović i rukovodilac komunalne službe KJP „Zlatibor” Vera Blagojević.

Tema razgovora bili su budući projekti lokalne samouprave iz oblasti upravljanja otpadom, kao i drugi infrastrukurni projekti. Razmotrena je mogućnost saradnje sa Francuskom agencijom za razvoj, kao i nastavak saradnje sa kompanijom „Pomagalski”, na izgradnji još jednog kraka zlatiborske gondole, navodi se na fejsbuk stranici KJP „Zlatibor”.

U okviru posete gosti su obišli prostorije novog poslovnog kompleksa KJP „Zlatibor” i lokaciju na kojoj se gradi reciklažno dvorište.

 


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina francuska delegacija poseta projekti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.570.686 посета
Тренутно на сајту: 414 посетилац(a)