Dve mlađe selekcije FAP-a izborile plasman u Prvi ligu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Dve mlađe selekcije FAP-a izborile plasman u Prvi ligu
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
12.06.2023 | 0 коментар(а)



Priboj – Upravo završena fudbalska sezona, najbolja je u sedam decenija dugoj istoriji FК FAP, izuzimajući plasman “kamiondžija” u Drugu ligu bivše Jugoslavije,



pre više od 40 godina. Prvi tim FAP-a zauzeo je treće mesto u Srpskoj ligi Zapad, i to kao povratnik u srpskoligaško društvo, što je takođe najbolji plasman pribojskog tima u trećem fudbalskom rangu Srbije.

I mlađe selekcije FК FAP ovog vikenda ostvarile su istorijski uspeh – i kadeti i omladinci, postali su članovi Prve lige zapadne Srbije. Na ponos svog kluba i fudbalskog Priboja.

Rezultati tri selkcije jednog kluba – za istoriju,što gotovo ni jednom klubu nije pošlo za rukom ili nogom,ito u jednoj sezoni. Ako se tome doda i podatak da pribojski tim, po brojnosti, ima treću publiku u svim fudbalskim rangovima naše zemlje,to znači, da su “kamiondžije” u upravo završenoj sezoni, imale bolju podršku sa tribina, i od većine superligaša.

A među tom publikom našla su se i mnoga poznata imena iz sveta fudbala, od bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Ćurčića, direktora A reprezentacije Dike Stojanovića, državnih sekretara i ministara, uvaženih fudbalskih imena, bivših legendi kluba, do pribojskog fudbalskog bisera, Đorđa Gordića, koji trenutno svoje snove ostvaruje u dresu aktuelnog šampiona Evrope Mančester sitija.

A do ovog uspeha,nije se slučajno stiglo. Nakon tavorenja FAP-a u zonskom rangu takmičenja, gde pribojskom timu objektivno nije mesto, istinski prijatelji fudbala, pre nepunu godinu dana, osmislili su ambiciozan projekt – Sa FAP-om do Prve lige.
I odmah se krenulo u akciju. Formirana je nova Uprava, okupljeni su svi koji žele i mogu da pomogn, pronađen je i generalni sponzor, uključeni su i pribojski privrednici i preduzetnici,svi ljudi dobre volje…Nije izostala ni pomoć lokalne samouprave.

Trenerska palica poverena je iskusnim stručnjacima, na čiji predlog su stigla i neophodna pojačanja u igračkom pogonu, dužna pažnja posvećena je mlađim selekcijama, kao budućnosti kluba, krenula i besplatna škola fudbala. Bili su to koraci koji su pribojskim ljubiteljima fudbala vratili veru u voljeni klub, pa se iz utakmice u utakmicu na stadion pored Lima slivala reka ljudi, i tako su pomerane granice i obarani rekordi po gledanosti, a iz fudbalskog Priboja u svet je išla prelepa slika, što je pokretačima ove divne priče, bilo jasno da su – na pravom i dobrom putu.

Кruna tog jednogodišnjeg rada stigla je ovih dana, ostvarenjem istorijskih uspeha tri selekcije ovog kluba.

Ali, tu se neće stati,najavljuju iz uprave nastavlja se dalje,još upornije i studioznije – sve dok se ne ostvari visoko zacrtani, ali dostižni cilj – Sa FAP-om do Prve lige.

GZS/PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti priboj utakmica fap liga

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.305.479 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)