Бициклисти Борца одлично стартовали на Купу Србије у новој сезони 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Бициклисти Борца одлично стартовали на Купу Србије у новој сезони
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
19.04.2021 | 0 коментар(а)



На првом Купу Србије у друмском бициклизму у овој години бициклиста Борца Марко Даниловић у сениорској

конкуренцији освојио је друго место, као и сениорска и кадетска екипа, јуниор Дејан Цогољевић и кадет Бошко Величић освојили су трећа места.

Први Куп Србије у друмском бициклизму одржан је у недељу 18.04.2021.године у Ердевику око језера Брује. Стаза је била кружна, дужина једног круга била је 2650м. Возило се у веома тешким условима по веома хладном времену и киши која је падала све време. У таквим условима било је доста падова и дефеката, што су на својој кожи остеили и бициклисти из Чачка.

Сениори и јуниори возили су 38 кругова у укупној дужини од 100,7км. Од старта наметнут је јак темпо и после првих кругова одвојила се водећа група од 6 такмичара, у којој су били Марко Даниловић и Стефан Стефановић. На половини стазе Стефановић добија гуми дефект, после замене сустигла га је велика група. У даљем расплету трке од водеће групе одвојила се најача тројка у којој су били Марко Даниловић, Душан Рајовић из француске про екипе ДЕЛКО и такмичар из Партизана Душан Веселиновић. Они су сложно ишли до задњег круга када је Рајовић показао своју снагу и убедљиво победио, док је Даниловић освојио друго место. Стефановић је успео да се одвоји од главне групе и трку заврши на четвртом месту. Млади Алекса Радмилац био је у главној групи, али два круга пре краја пао је у кривини пре циља и мало заостао на циљу, што је екипу Борца коштало пласмана на друго место иза београдског Партизана.

Јуниор Дејан Цогољевић возио је добро, све време контролисао своје конкуренте и спремао се за спринт у коме је био фаворит за победу, али у предзадњем кругу пао је на истом месту где и његов колега сениор Радмилац. Он је на срећу брзо устао, али скоро цео круг ловио одбеглу групу коју је успео да стигне пре самог финиша, али потрошена снага недостајала је за више од освојеног трећег места.

Кадети су возили 20 кругова у укупној дужиниод 53км. Бошко Величић кадет Борца од старта наметнуо је јак темпо и после неколико одвајања формирала се водећа тројка у којој је предводник био управо Величић. Све је указивало да ће доћи до сигурне победе, али на половини трке он добија гуми дефект на делу стазе где није било никог да му промени точак. После замене точка он се даје у потеру за одбеглим двојцем, али није успео да надокнади изгубљено време и осваја треће место. Остали чланови екипе дошли су у великој групи пласиравши се око 10 места, што је за екипни пласман било довољно за друго место.

Младји кадети возили су 7 кругова у укупној дужини од 18,5км. Такмичар Борца Стефан Вучићевић у својој првој трци у овој узрасној категорији возио је задовољвајуће, контролисао водећу групу и у спринту био пласиран на осмо место.

Следећи наступ бициклста Борца Марко Даниловић имаће на медјународној трци Београд-Бања Лука у саставу Репрезентације Србије, која се одржава од 22-25. априла 2021.године.
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


biciklisti Borca odlican start pocetak nova sezona kup srbije pet medalja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.833.798 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)