Ужички средњошколци сами снимили филм о свету наркоманије 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ужички средњошколци сами снимили филм о свету наркоманије
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
26.01.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Са иглом у вени, претучен због дугова, дрогирани тинејџер остаје да лежи на плочнику. А у свет наркоманије кренуо је џоинтом, попушеним штоса ради.

Ово су епилог и почетак играног краткометражног филма "Трип", који, сагледавајући све проблеме које носи дрога, потписује група ужичких средњошколаца. Како је седморо ученика другог разреда Техничке школе "Радоје Љубичић" у 40 минута покретних слика сместило причу о пошасти наркоманије, Ужичани ће премијерно моћи да погледају на Савиндан у Градском културном центру.

- Пријавили смо се на конкурс Канцеларије за европске интеграције и покушали да одговоримо на тему "Да ли је трип прави пут". Кренули смо неозбиљно, а на крају је, чини ми се, с обзиром на то да смо први пут осмислили радњу и стали пред камеру, испало добро - каже Стефан Грујић, писац сценарија и један од ликова у филму.

Једну улогу доделили су разредном старешини Весни Ристић, а још две одраслим Ужичанима који тумаче родитеље младића који се одао дроги. Сниматељ је њихов школски друг Душан Димитријевић.

- Причу о проблему наркоманије испричали смо из угла средњошколца који се одао дроги, због кога трпе породица, друштво, девојка која га воли - појашњава Ивана Дмитровић која је са Стефаном осмислила сценарио.

Марко, кога тумачи Душан Рајевић, почео је од марихуане, па преко екстазија стигао до шприца са хероином.

- Играм момка који се заглибљује у наркоманију. У свој свет увлачи Алексу, најбољег друга. Бежи сам од себе и дилера који га јуре због дугова - прича Рајевић, главни јунак филма.

Милкица Гачић као Марта, Маркова девојка, и Ивана Дмитровић као њена другарица Марина, покушавају да младића скрену са пута дроге.

- Марина је свесна да се Марко навукао на хероин, али га много воли. Алармира његове родитеље, разредног старешину, моли га да се окане хероина и врати животу. Њих две Алексу успевају да одврате, али не и Марка. Од дечка кога воли Марина добија шамар којим се њихова веза завршава - каже Милкица. Дилера дроге глуми Стефан Шљивић.

- Због великих дугова за хероин Марко је морао да плати батинама у тренутку када га дилер затиче са иглом у вени - објашњава Стефан своју ролу.

Претучени и дрогирани Марко се превија у неком ужичког хаустору. Више нема ко да му помогне.

Спремају наставак

"Трип" ће имати наставак. Да ли у једном или више делова, договорићемо се - објашњавају творци филма. Трошкове тонског записа, израду сајта за монтажу и саму монтажу, ђаци су сами платили.

Извор: Блиц, В. Лојаница




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.911.408 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)