Promocija seoskog turizma u Impuls centru 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Promocija seoskog turizma u Impuls centru
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
21.07.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - U Regionalnom inovacionom startap centru Impuls juče je održan značajan skup
Promocija seoskog turizma u Impuls centru, Foto: GZS

koji je okupio predstavnike i aktere u seoskom turizmu opštine Gornji Milanovac.

Glavni fokus ovog događaja bio je na vlasnicima i zaposlenima u smeštajima koji posluju u seoskom turizmu ove opštine. Cilj skupa bio je da se stekne uvid u njihovo poslovanje pre i nakon pandemije COVID-19, kako bi se sagledale promene i izazovi s kojima su se suočavali u prethodnom periodu.

Posebno važan aspekt ovog okupljanja bio je projekat podržan od strane Evropske federacije za seoski turizam. Ovaj projekat ima za cilj pružiti podršku smeštajima na teritoriji Gornjeg Milanovca u prevazilaženju posledica pandemije Korona virusa. Pored toga, projekat ima ambiciozan plan da osnaži ove smeštaje kako bi se lakše prilagodili novim trendovima u oblastima marketinga, zelene ekonomije i komunikacionih veština. Ovo će omogućiti lokalnim smeštajima da budu konkurentniji na turističkom tržištu i da ostvare održiv i prosperitetan razvoj.

 

Organizatori ovog značajnog događaja su predstavnici portala Selo.rs, koji su istovremeno i predstavnici Srbije u pomenutoj evropskoj federaciji. U saradnji sa Impuls centrom, oni su prepoznali potrebu za podrškom seoskom turizmu u ovom regionu i angažovali su se kako bi omogućili bolju budućnost za lokalne smeštaje.

S obzirom na aktuelnost teme i značaj seoskog turizma za lokalnu zajednicu ova inicijativa je primer kako se udruživanjem resursa i stručnosti može unaprediti seoski turizam, stvoriti nove mogućnosti za razvoj i pomoći lokalnim seoskim domaćinstvima da se izbore sa izazovima pandemije i postanu deo rastućih trendova u turističkoj industriji.

Kroz ovakve inicijative, opština Gornji Milanovac nastavlja da gradi svoj ugled kao atraktivan i gostoljubiv turistički region, koji brine o svojim smeštajima u ruralnoj oblasti i čini napore da ih podrži u njihovom napretku. Naredni koraci će biti praćenje implementacije projekta i ostvarivanje konkretnih rezultata, a očekuje se da će seoski turizam ove regije dobiti novi zamah ka daljem uspehu.

 

 

GZS / GM Press




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.328.966 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)