Regata u Ljuboviji 8. jula - tradicionalni spust Drinom od Rogačice do Ljubovije 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Regata u Ljuboviji 8. jula - tradicionalni spust Drinom od Rogačice do Ljubovije
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
03.07.2023 | 0 коментар(а)



Ljubovija - Jedna od najvećih i najstarijih regata u Evropi zakazana je u opštini Ljubovija za 8. jul. Rafteri se već tradiocionalno spuštaju najlepšim delom reke Drine,



od Rogačice do Ljubovije, rutom dugačkom 40 kilometara, što je oko osam sati spusta i plovidbe, nezaboravnog druženja u prelepom ambijentu i prijatnoj atmosvferi uz zvuke trube.

U Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija kažu da su poslednje pripreme u toku kako bi spremno dočekali goste iz cele zemlje, regiona i drugih delova sveta i da je interesovanje za 22. međunarodnu Drinsku regatu veće nego ikada.

- Smeštajni kapaciteti su već odavno popunjeni. Slobodan ležaj se može pronaći u nešto udaljenijim vikendicama i domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom, jer je Drinska regata najveća manifestacija u Azbukovici. Ko je jednom poseti – uvek joj se vraća i ona je prvi korak ka širem otkrivanju svih lepota Drine, Bobije i područja zapadne Srbije“, kažu za agenciju RINA u Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija.

Naslonjeni na tradiciju splavarenja u Podrinju, svake druge subote jula Turistička organizacija opštine Ljubovija organizuje manifestaciju Drinska regata Ljubovija, koja na moderan način čuva priču o splavarenju od zaborava

U okviru manifestacije i dana Drinske regate, posetioci mogu uživati u različitim događajima, sportskim takmičenjima, književnim večerima, predstavama, koncertima naših velikih muzičkih zvezda kao što su Dženan Lonačrević, Jelena Rozga, Tea Tairović i mnogi drugi, što manifestaciji daje bogat sadržaj za nezaboravan doživljaj.

Podsetimo, na prošlogodišnjoj Drinskoj regati oboreni su svi rekordi po broju posetilaca, a želja i cilj organizatora je da Drinska regata svake godina ima sve veći broj učesnika i posetilaca.

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti ljubivija drina regata

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.350.085 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)