Вулин: Не буде ли Вучић председник, имаћемо власт Запада 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Вулин: Не буде ли Вучић председник, имаћемо власт Запада
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
27.03.2022 | 0 коментар(а)



Покрет социјалиста одржао је данас предизборни скуп у Београду како би подржали свог кандидата за председника Србије Александра Вучића и

његову политику, а лидер ПС Александар Вулин поручио је да победа те коалиције мора бити убедљива како не би могла да буде оспорена и да свако мора да је прихвати и разуме јер ћемо у супротном, како додаје, имати сукобе на улицама подржане од Запада које ће предводити они који ће због туђих застава цепати српску. 

У спортској хали на Вождовцу, на скупу који је почео извођењем химне "Боже правде" и "Интернационалом", окупили су се симпатизери Покрета социјалиста из Београда, Врњачке Бање, Врања и других градова и места Србије, а на неким од развијених транспарената писало је "Вучић - Вулин увек на страни народа", "Вучић мој председник", "Искрена подршка председнику Вучићу - Врање Покрет социјалиста".

Вулин је подсетио да је Покрет социјалиста увек био уз Српску напредну странку и Александра Вучића, без обзира да ли су били на власти или у опозицији.

"Ми смо једини саборци Српске напредне странке у читавој владајућој коалицији јер ми једини никада нисмо били део жутог олоша. Ми једини никада нисмо мењали страну", казао је Вулин.

Наводећи да у другим земљама избори могу бити само избори, Вулин оцењује да су у Србији сви избори судбоносни и додаје да увек утичу на будућност.

"Избори код нас оправдавају оно што смо чинили и оно што чинимо и искрено вам кажем и истину вам кажем, не буде ли наша победа толико убедљива да не може бити ни оспорена ни пребројана, не буде ли наша победа толико убедљива да свако мора да је прихвати и разуме, имаћемо сукобе на улицама подржане од стране западних влада", упозорава Вулин.

Додаје да је коалиција око СНС све ове године успевала да сачува Србију од најгорег зла - братског сукоба.

"Нема силе изнад српског народа у Србији, нема силе изнад Срба где год живели", нагласио је Вулин.

Истиче да и сада коалиција око СНС-а стоји уједињена пред још једном великом и тешком борбом и подсећа на 27. март 1941. године када је српски народ устао против Хитлера.

"И данас нам постављају иста питања као и 1941. када су нам рекли ’само пропустите Хитлерову солдатеску на Совјетски савез’, тако нам и данас кажу ’само признајте Косово, само напустите Републику Српску, само уведите санкције Руској Федерацији", казао је.

Према његовим речима, премали смо народ да би дозволили да нас цепају и деле.

"Док се председник Србије Александар Вучић и ја у овој земљи нешто питамо нећемо увести санкције Русији и нећемо бити део НАТО пакта. Ми нећемо другој деци чинити оно што је чињено нашој деци", указује Вулин.

Лидер Покрета социјалиста истиче да је ово генерација оних који ће се борити и који се боре да се сачува мир и стабилност.

"Не буде ли председник Србије Вучић, имаћете власт амбасадора, имаћете власт Запада", наглашава.

Како каже, не буде ли Србија изабрала Александра Вучића за председника, "сан о Србима као јединственом политичком народу и српском свету мораће да остане за неку другу генерацију".

"Ту прилику да пропустимо нећемо. Зашто сваки народ под капом небеском може да тежи уједињењу, а зашто само српски не сме, и зашто народи који су направили незамисливе злочине, изгубили Други светски рат могу да се уједине, а победнички српски народ који није народ геноцида, не сме да се уједини", упитао је Вулин.

Члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић пренео је, како је навео, искрене, срдачне, пријатељске поздраве лидера СНС Александра Вучића, поручивши да никада од 2012. године, од када сарађује са Вулином, није осетио партијске разлике.

Подсетио је да су он и Вулин заједно били у Бриселу када су, како каже, бранили интересе Србије, српског народа, интересе Косова и Метохије.

"Сваки пут ми је била част што сам под командом Вучића и саборац Вулина", казао је.

Селаковић је навео да је за седам дана, дан одлуке о томе да ли ће грађани изабрати будућност и напредак Србије.

Наводећи да се за избор председника вреди помучити, Селаковић је позвао све окупљене да наредних шест дана раде вредно, како се, како је навео, не бисмо после четири године кајали.

"Претходних годину и по дана уверио сам се да су ретке суверене и слободне земље, ми знамо једну такву - Србију. Ако желимо да се развија, да остане војно неутрална, економски и војно јака, знамо како треба да гласамо", поручио је Селаковић.

Наводећи да су времена тешка и да у таквим временима преживљава она држава и народ која има јаког лидера, Селаковић је истакао да Србија тренутно има таквог председника и указао на то да тако треба и да се настави.

Уз то, напомиње, да је потребно имати и сигурну и одговорну владу, као и градоначелника престонице - Београда.

"Важно је да имамо вертикалу власти, да победимо и у Београду, и у Србији и за председника. Ми морамо да победимо да би Србија наставила да побеђује", казао је Селаковић.

Кандидат Покрета социјалиста за народног посланика са листе "Александар Вучић - Заједно можемо све" Јована Војводић истакла је да је Покрет за наставак политике мира и стабилности коју је дефинисао Александар Вучић.

"Морамо више него икада да покажемо јединство и заједништво, само убедљива победа је гарант политике мира и стабилност, гарант да се Србија неће вратити у доба ДОС-овских лопужа, да ће остати самостална и независна земља", казала је Војводић.

Прослављени кошаркаш и заједнички кандидат за народног посланика Марко Кешељ поручио је да када се нешто добро ради, не треба се враћати на старо.

"Зато не треба да прекидамо победнички низ и зато подржавам Вучића, све у влади за бољу будућност ове земље. Желим мирну и стабилну Србију, не мењајте тим и капитена који су више пута освајали медаље, то би било неозбиљно", казао је Кешељ.

Кандидат за одборника града Београда Горјана Маринковић истакла је да ће се борити за равномеран развој Београда и његових грађана.

Командант Приштинског корпуса за време НАТО бомбардовања, генерал Владимир Лазаревић поручио је се не треба стидети своје прошлости, својих грађана и припадника свог народа који је вековима бранио земљу.

"Не дозволимо ревизију наше слободарске прошлости. Потребно је свакодневно чинити да Србија буде јача у сваком смислу. Таквим јачањем добијамо мир. Потребно је јачати сарадњу са свима у свету, стварати што више савезника јер за Србију вреди живети", рекао је Лазаревић.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vulin socijaliste vucic izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.719.871 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)