Kamp u Knjaževcu ovog leta okuplja oko 80 mladih rukometaša iz dijaspore 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kamp u Knjaževcu ovog leta okuplja oko 80 mladih rukometaša iz dijaspore
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
03.07.2023 | 0 коментар(а)



Knjaževac - Oko 80 mladih sportista iz dijaspore i regiona, uzrasta od 10 do 18 godina, okupiće se krajem jula u jedinstvenom rukometnom kampu u opštini Knjaževac,



u okviru projekta koji za cilj ima očuvanje i jačanje odnosa Republike Srbije i dijaspore, a realizuje se uz podršku Vlade Srbije i ministra bez portfelja.

U okviru sedmodnevnog boravka u Srbiji, mladi rukometaši aktivno će učestovovati u raznovrsnom sportsko - rekreativnom sadržaju i imaće priliku da se kroz interakciju sa vršnjacima iz matice bolje upoznaju sa bogatom kulturom, tradicijom i istorijom zemlje iz koje potiču. Osim sportskih aktivnosti, učesnici kampa posetiće i znamenitosti i lokalitete Opštine Knjaževac i Zaječarskog okruga, ali i učestvovati na eudkativnim radionicama i tribinama gde će, kroz direktan razgovor sa istaknutim sportistima, razgovarati o bitnim temama za razvoj sportske karijere, kao što su ishrana, opasnost i štetnost dopinga, značaj psihološke pripreme, uticaj elektronskih medija i društvenih mreža.

Rad u kampu biće organizovan u pet tematskih celina kroz interaktivan individualni i grupni oblik rada, a biće angažovani treneri sa odgovarajućim stručnim obrazovanjem i licencama za rad Evropske rukometne federacije uz asistenciju trenera demonstratora i igrača i igračica demonstratora koji nastupaju za gradske klubove.

„Srpski klubovi u dijaspori u čijim aktivnostima i oblastima delovanja učestvuje veliki broj mladih značajno su uporište očuvanja jezika, kulture, tradicije, duhovnosti i kao takvi treba da budu u konstantnoj vezi sa maticom. Cilj projekta je da se mladi druže, da igraju utakmice, ali i da se kroz vantrenažne aktivnosti jača njihova svest o sopstvenom poreklu, korenima i pripadnosti srpskom narodu. Tokom kampa mladi će unaprediti svoje sportske veštine, ali ono što je još važnije razvijaće duh zajedništva koji je neophodan za uspostavljanje trajnog mosta razumevanja i saradnje“, rekao je sportski koordinator kampa Ivan Đorđević.

Sportski koordinator kampa Ivan Đorđević

Značaj ovog jedinstvenog sportsko – rukometnog kampa za mlade ogleda se u promociji sportskih vrednosti, ferpleju, toleranciji, kao i negovanju tradicije i porodičnih vrednosti, drugarstva. Beneficije ovakve vrste sportskih kampova su od neprocenjivog značaja za unapređenje sportske saradnje Srbije i dijaspore, ali i za razvijanje svesti o nacionalnom identitetu i očuvanju srpske kulture.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti knjazevac deca dijaspora kamp

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.324.949 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)