Поново се активирало клизиште у Јарменовцима, земља стигла до кућа 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Поново се активирало клизиште у Јарменовцима, земља стигла до кућа
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
18.04.2019 | 0 коментар(а)



Топола – Пролећним кишама обрадовали су се пољопривредници али не и мештани једног дела села Јарменовци којима клизиште

поново прети.  Земљиште се због довољне количине влаге  свакодневно помера па је се већ  приближило кућама које се налазе недалеко од клизишта.

„Овај део села назива се Јарменовачка река, земља је овлажила било је кише претходних дана па се клизиште опет покренуло. То је део брда који полако клизи према нашим кућама и прети урушавањем објеката, на неколико места је земља већ дошла до самих зграда. Две куће су тренутно најугроженије, моја и још једна и десетак помоћних објеката. Око пет центиметара дневно је померање клизишта“, рекао је за ТопПрес Драган Марковић.

Марковић испред објекта, земља је већ стигла до куће. Фото: ТопПрес

Марковић и његове комшије веома су уплашени, од активирања клизишта немају миран сан. Тврде да се ово клизиште појавило пре десет година али је било слабијег интензитета.

Братислав Николић начелник  за изградњу  општине Топола у изјави за ТопПрес рекао је да су упознати са проблемом и да ће поново изаћи на терен.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kliziste jarmenovci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.148.244 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)