Ekonomsko - trgovačka škola Knjaz Miloš predstavila obrazovne profile 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ekonomsko - trgovačka škola Knjaz Miloš predstavila obrazovne profile
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
18.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Budućim srednjoškocima ETŠ „Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca predstavila je svoj rad



i obrazovne profile za narednu školsku godinu. Poslednjih nekoliko dana ova obrazovna ustanova posvetila je posebnu pažnju osmacima, koji treba da odluče koju će srednju školu upisati.

ETŠ “Knjaz Miloš” je srednja stručna škola, koja pored teorijskog, akcenat stavlja na praktičnu nastavu. Kroz rad na časovima i virtuelne kancelarije, učenici se osposobljavaju za praktičan rad, a saradnja sa milanovačkim preduzećima omogućava im, u zavisnosti od smera, primenu stečenog znanja u praksi.

-I ove školske godine škola upisuje tri obrazovna profila 4. stepena; ekonomskog tehničara, komercijalistu, finansijsko-računovodstvenog tehničara i dva obrazovna profila trećeg stepena, kombinacija kuvar – trgovac. Od druge godine, učenici ekonomskih smerova počinju praktičan rad u učionici-kancelariji, gde uče da sa virtuelnim preduzećima obavljaju poslove iz oblasti finansija, ekonomije, trgovine. Mi imamo saradnju sa svim privrednim društvima iz grada, kojima se ovom prilikom zahvaljujem, jer omogućavaju našim učenicima praktično usavršavanje, koje mi, kao srednja stručna škola potenciramo – rekla je Snežana Kasapović Rašić, nastavnik grupe ekonomskih predmeta.

U svetu je sve traženije zanimanje kuvar/konobar za koje su, pored kulinarskih i motoročkih, potrebni komunikativnost, poznavanje stranih jezika i naravno, ljubav prema ovom poslu. Petar Đorđević, profesor kuvarstva kaže da je u današnje vreme dobar kuvar prava titula.

– U našem kabinetu svakoga dana spremamo hranu i razne specijalitete,prema školskom planu i programu. Učenici su vredni, vole da kuvaju, a nakon treće godine imaju mogućnost da upišu Visoku hotelijersku školu-smer gastronomija ili da počnu odmah da rade. Pored kabineta, naši učenici imaju praksu u raznim ugostiteljskim objektima u gradu – dodaje Đorđević.

Škola aktivno učestvuje u međunarodnim razmenama učenika, a ima i dobru međuregionalnu saradnju. Ove godine su ostvarene razmene sa dve partnerske škole, iz Instabula i Valone. Kroz ove projekte učenici dobijaju priliku da se druže i razmenjuju znanja i iskustva sa učenicima koji se bave istim, ili sličnim naukama.

Pored toga, pruža mogućnost učešća u raznim sekcijama, nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, odlaska na prakse u najpoznatijim preduzećima, posete raznim obrazovnim sajmovima, važnim državnim institucijama, manifestacijama, kulturnim događajima. Sva ta iskustva i trenuci jesu ono po čemu se srednja škola pamti, a škola je tu da taj period učini najlepšim, kažu u ETŠ “Knjaz Miloš”.

 

 

GZS / GM Press




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.455.166 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)