Асфалт на осам путних праваца у Дрежнику 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs             

 
Асфалт на осам путних праваца у Дрежнику
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
23.07.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Грађевинска сезона је у пуном јеку, механизација и људство ЈКП „Нискоградња”

свакодневно су на терену како у градским тако и у сеоским месним заједницама, наводи се на сајту града Ужица.

Ових дана једна од екипа налази се у Дрежнику где ће бити асфалтирано укупно осам путних праваца у дужини од око 1 370 метара. Радове су обишли представници градског руководства и по речима Ивана Станисављевића, члана Градског већа требало би да до краја грађевинске сезоне све планирано и уговорено буде и завршено.

„Укупна вредност радова у овој месној заједници процењује се на око 3,5 милиона динара од чега је 33 одсто учешће мештана, а остатак су средства из буџета Града. Поред уговорених осам путних праваца биће урађена и санација ударних рупа на постојећим путевима. Све то радимо јер смо свесни да је улагање у сеоске месне заједнице од пресудног значаја за останак и повратак нарочито младих суграђана у села”, казао је Станисављевић.

Ребалансом буџета опредељена су за путну инфраструктуру у градским и сеоским месним заједницама и додатна средства у износу од 80 милиона динара, додаје Миодраг Петковић, члан Градског већа за буџет.

Члан Градског већа за буџет Миодраг Петковић, Фото: сајт града Ужица

„Надамо се да ћемо захваљујући томе успети да у овој години урадимо много више путних праваца него у претходној и верујемо да ћемо и у буџету за наредну годину моћи да планирамо значајан износ новца за реконструкцију и изградњу путева”, истиче Петковић.

Председник Савета МЗ Дрежник Владан Жеравчић захвалио се руководству Града и мештанима који су узели учешће у асфалтирању путних праваца. То ће како је истакао много значити онима који овде живе и баве се пољопривредом.

Захвалност Граду и ЈКП “Нискоградња” изразио је и мештанин Видоје Радивојевић.

„Нама је мало потребно да будемо срећни, а овај асфалт данас заиста нас радује и зато смо захвални свима који су допринели да после низа година и ми до својих кућа стигнемо добрим путевима”, рекао је Видоје.

По завршетку радова у Дрежнику механизација Нискоградње сели се у Збојштицу, како би се и у тој месној заједници одрадили послови уговорени за ову годину.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice asfaltiranje selo dreznik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.948.481 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)