„Грешку у корацима“ управе кошаркаша, одборници жестоко критиковали 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
„Грешку у корацима“ управе кошаркаша, одборници жестоко критиковали
Trenutno na sajtu: 656       |       Podeli:
29.08.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Одборници Скупштине општине града на падинама Златара, на првој седници

након летње паузе разматрали су 13 тачака дневног реда, од којих је једна прихваћена на предлог опозиције. Највише расправе било је о извештају председника Спортског савеза Љубивоја Вранића о разлозима због којих кошаркаши Златара нису добили дозволу да од јесени заиграју у Првој Б лиги Србије. Ова тачка ујединила је власт и опозицију, који су се сложили у оцени да је главни кривац за то што ће се клуб поново такмичити у Првој Регионалној лиги група Запад, управа клуба, од које је затражено подношење оставке на челу са председником Мирољубом Обућином.

Узалудан је био зној који су пролили играчи Златара у минулој сезони да би стигли до првог места и историјског пласмана у Прву Б лигу Србије. Због “грешке у корацима” управе клуба, Кошаркашки савез Србије није издао дозволу за играње у другом по снази такмичењу у земљи. Наиме, кошаркашки клуб Златар био је у обавези да до 20 јуна достави савезу комплетну документацију за издавање поменуте дозволе, што људи који воде клуб нису учинили. Узалудни су били и допунски захтеви које је Комисија за изадавање дозвола слала у два наврата писаним путем на адресу клуба, као позив управи да 17. јула присуствује седници Комисије где се одлучивало о захтеву да Златар заигра у првој лиги. Међутим, како на поменутој седници нико од представника клуба није присуствовао нити је тај изостанак оправдао, људима који воде Кошаркашки савез није преостало ништа друго него да одбију захтев и не издају дозволу за играње у првој лиги. Ова одлука одјекнула је у Новој Вароши као гром из ведра неба, па су о њој расправљали и одборници локалног парламента. Част управе кошаркаша покушао је пред одборницима да одбрани председник Спортског савеза Љубивоје Вранић који је казао да је било “ситних пропуста” приликом подношења документације али и да оваква одлука коју је донео КСС није забележена у новијој историји спорта. Он је отишао и корак даље па је због наводне неправде, која је нанета клубу најавио подношење жалбе заједно са Кликом из Ариља, којем због сличних разлога савез такође није издао дозволу, Међународном суд за спортску арбитражу у Лозани. Овакав став Вранића као да је наљутио одборнике како опозиције тако и власти који су редом критиковали челнике кошаркашког клуба.

Председник Спортског савеза Љубивоје Вранић безуспешно је покушава пред одборницима да заштити управу кошаркаша Златара, фото: ПП Медиа

"Управа која води клуб је у најмању руку неспособна и треба је под хитно сменити. Просто невероватно је како нису водили рачуна о законским роковима које је требало испоштовати. Кристално јасно је да у овом случају КСС не сноси никакву одговорност", казао је одборник опозиционе Демократске странке Зоран Суботић.

Сличног размишљања биле су и његове колеге из владајуће већине Иван Младеновић (СНС) и Радомир Матовић (ГГ Нови људи за Нову Варош), које су навеле да поштују жељу Вранића да заштити клуб али да жаргонски речено брани не одбрањиву ствар.

"Општинској управи нико из управе клуба није се обратио за помоћ. Просто не могу да верујем да је својом неодговорношћу и оваквим поступком неко минимизирао сав труд и залагање играча током целе прошле сезоне. Ако је неко мислио да ће савез да крши закон због неког клуба из Нове Вароши грдно се преварио", поручио је Младеновић.

Матовић је нагласио да је клуб из општинског буџета редовно добијао средства предвиђена годишњим планом и расподелом у области спорта, те да никаквих финансијских проблема није било. Он је такође сматра да је управа крива што публика у граду подно Златара од ове јесени неће гледати прволигашку кошарку.

Одборници једниствени у оцени да управа КК Златар мора да се мења, фото: ПП Медиа

Да се руководство које води клуб мора мењати због пропуста у раду категоричан је био и први човек општине Радосав Васиљевић.

"Сви коментари су сувишни, овде је јасно ко дан ко сноси кривицу и ко због тога мора одговарата. Ја сам добио допис од Кошаркашког савеза Србије у којем се каже да документација није била потпуна те да није послата на време", истакао је између осталог Васиљевић.

Одборници су дали зелено светло на извештај о извршењу општинског буџета за првих шест месеци ове године, потом су прихватили извештај о раду током првих шест месеци ове године „Енергије Златар НВ“, и усвојили предлог измене одлуке о оснивању Јавне установе „Спортски објекти“.


ПП Медиа / ГЗС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.400.762 посета
Тренутно на сајту: 656 посетилац(a)