Златибор веома посећен за Сретење, за два дана прошло преко 45.000 људи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Златибор веома посећен за Сретење, за два дана прошло преко 45.000 људи
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
17.02.2023 | 0 коментар(а)



Чајетина - Овогодишњи Дан државности Републике Србије који се обележава на хришћански

празник Сретење, традиционално је окупио велики број гостију на Златибору како из наше земље тако и иностранства.

Хиљаде посетилаца одлучило је да своје нерадне дане искористи управо на овој планинској лепотици, а рачунајући и велики број гостију из околних места који су овде провели празник, на Златибору је дневно боравило преко 45 000 људи. Као и увек могли су да уживају у разноврсним садржајима: скијању, јахању, вожњи моторним санкама, вожњи најдужом панорамском гондолом на свету али и богатом ноћном животу као и културним садржајима.

Током дана сунчано време омогућило је да се уз кафу и чај у кафићима ужива и на отвореном, на правом планинском ваздуху, а велики број гостију искористио је прилику да се услика за друштвене мреже поред највеће атракције - златиборског језера у свом зимском амбијенту. На падини поред језера деца су направила право санкалиште у самом центру планине на њихову посебну радост. Сви оближњи, добро познати
локалитети били су доступни, па су велики број посета забележили Стопића пећина, Музеј Старо село Сирогојно, водопад у Гостиљу, Ел Пасо сити, Зип лајн у Љубишу.

Одлични временски услови пријали су и скијашима. За почетнике на располагању су била два скијалишта недалеко од туристичког центра, у насељу Обудовица и у Авантура парку. Најмлађи скијаши искористили су прилику да се први пут сусретну са овим спортом или да усаврше своју вештину започету раније. У Авантура парку доступна је била и посебна атракција - ноћна вожња под рефлекторима, док су на Обудовици
расположиви и додатни садржаји као што су санкање, спуст на гумама и вожња моторних санки. За искусније скијаше отворен је ски центар Торник на коме су доступне све ски стазе осим црне - Змајевца и који је забележио велики број продатих ски - пасова.

Голд гондола је за празничне дане припремила посебна изненађења, а од 15. фебруара превози путнике сат времена дуже како би сви гости имали прилику да уживају у овој магичној вожњи. Поред посебне понуде којом су обележили Дан заљубљених у оквиру које су се заинтересовани могли возити романтичном кабином, ових дана веома је популарна била Гондолина најновија услуга - „бранч у ваздуху”. Традиционални златиборски оброк у коме се налазе сувомеснати производи, домаћа пита, домаћи сокови, ракија, вода, кафа и колач веома брзо је постао популаран међу љубитељима златиборских специјалитета. Тјубинг на међустаници је омиљена забава за најмлађе, а у близини је и шанк са топлим напицима који су идеална прилика да се поред Рибничког језера направи пауза од вожње и ужива бајковитом планинском амбијенту под снегом. Такође, кабине имају посебне преграде у које се могу одложити скије и бордови, па је скијашима олакшан приступ ски центру Торник.

Увече су угоститељи припремили веома богат програм па је на Златибору гостовао велики број домаћих естрадних звезда, а љубитељи ноћног живота могли су да уживају у наступима Пеђе Јовановића, Александре Пријовић, Шака Полументе и многих других. Дан државности обележен је и у Културном центру Златибор где је наступило гусларско друштво „Михаило Миловановић” а тема вечери била је Ослобођење Србије и песме из 1804 - 1918 године.

Садржајан и испуњен празнични период на „златној планини” очекује се и наредних дана све до викенда до када су скоро сви смештајни капацитети попуњени.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor praznik sretenje posecenost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.426.345 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)