Милиша је прави сеоски џин, носи број 54 и за себе једва проналази обућу па најчешће иде бос 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Милиша је прави сеоски џин, носи број 54 и за себе једва проналази обућу па најчешће иде бос
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
13.11.2022 | 0 коментар(а)



Лазаревац - Са необичним проблемом суочава се Милиша Јовановић из села Арнајево смештеном подно планине Космај. Нико није веровао, па ни он сам,



да ће у висину израсти преко два метра, а коначан број обуће коју носи бити 54. Мада, кад дође зима и обује вунене чарапе, тада обућа мора бити бар за још један број већа. Пре две године последњи пут је успео да нађе пар обуће који му је одговрао и то преко наруџбине, јер тако велике димензије патика и ципела ретко се могу наћи у слободној продаји. Док се ове наручене не израде и не стигну на кућну адресу, Милиша носи шта има и то док се не распадне. Због тога се неретко по свом домаћинству креће бос јер му је тако и најлакше.

"Три године носим једне патике и већ су на истеку, носим их сваки дан на посао и око куће. Други пар који сам платио 150 евра користим за свечане прилике, кад идем на вашаре, свадбе и весеља. Оне су ми стигле из Немачке. Раније и није било толико тешко наћи одговарајућу обућу за мене, јер је џиновске примерке производила фабрика Борово у Хрватској. Имали су калупе свих димензија, када наручиш платиш пола, а остатак када ти стигну. Од тренутка када се она затворила настале су моје муке", прича за РИНУ овај сеоски горостас.

Од малена је био виши и крупнији од својих вршњака. Где год се појави сви га примете, а осим овог проблема са обућом, са својим висином и габаритом се веома добро носи. Иако крупног стаса, благе је нарави па они који га познају кажу да му име Милиша савршено добро пристаје.

"Велики човек, па су због тога и ноге велике. Сваки дан се сналази, али исто тако имамо доста мука. Успевали смо да набавимо у Немачкој бројеве које нам је комшија доносио. За одећу и није толики проблем колико за обућу, да се нађе број који њему одговара , али стварно је то мука. Девојке када угледају момка оне прво шта примете јесу ципеле па онда се одлучују за везу, а њему је то слаба тачка", казала је његова мајка Перса.

Ипак једина мука овог горостаса није само обућа, већ и кревет. Јовановићи су морали да нађу доброг тесара како би му продужио узглавље, у противном би висио.

"Прерадили смо кревет како би могао нормално да става, тамо где је глава продужили смо додавајући неке даске, док смо страницу где су ноге морали да скинемо, и сада му ноге висе у ваздуху. Ја сам га родила као нормално дете а он је израстао у џина високог 205 центиметра. Гајила сам га целог живота, никада није био гладан и жедан, а како је израстао у оволику громаду то само Бог зна", каже Перса.

Милиша већ годинама ради у ЈКП Лазаревац и држи рекорд у броју ископаних рака. Важи за поштеног и честитог младића за ког колеге кажу да ни мрава не би згазио. Да је човек великог срца и добре душе показује и то што често и сам зна да се нашали на рачун своје висине.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Seoski dzin obuca milisa lazarevac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.110.850 посета
Тренутно на сајту: 494 посетилац(a)