ОК „Либеро 015“ корача ка успеху 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
ОК „Либеро 015“ корача ка успеху
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
18.12.2022 | 0 коментар(а)



Љубовија - Један од најпопуларнијих спортова - одбојка, у нашој малој вароши, појављује се тек недавно. Главни "кривци" за то су Павле

Пуртић, професор физичког васпитања и Ненад Вучетић, некада првотимац ОК "Пролетер" из Лознице и вечни заљубљеник у одбојку.
Павле Пуртић, професор и тренер Одбојкашког клуба „Либеро 015“, каже да је идеју за покретање овог спорта, који се у Љубовији играо само на рекреативном нивоу, пронашао управо у школи, објављено је на  фејсбук страници Љубовија инфо. 
 
„Као наставник у основној школи, наилазио сам на много талентоване деце, која се не баве нити једним спортом, управо јер нема одбојке, која је већини девојчица тог узраста омиљени спорт. Као њихов наставник осетио сам се дужним да нешто урадим по том питању. Ова идеја допала се и тада директору школе, иначе наставнику физичког васпитања, Ненаду Тријићу, који је омогућио одржавање тренинга у оквиру СУ ’Спортакус’. Било је то марта 2017. године и већ септембра исте године основан је ’Либеро 015’, први одбојкашки клуб у Љубовији“, каже Пуртић.
Он додаје да је сваки почетак тежак па је и овде наилазио на бројне препреке, почевши од недостатка термина и сале за тренинге, недостатка опреме па и недостатка финансијске подршке. Истиче да је клуб имао све већи број деце, али да једна особа више није могла све да постигне да тренира. У том тренутку, спас је стигао доласком Ненада Вучетића, који се са ништа мање ентузијазма укључио у развој клуба, дајући део себе како би клуб, а самим тим и овај спорт, заживео у нашем крају.
„Број деце у клубу је стално варирао, смањивао се, повећавао, а у једном моменту је чак прелазио 120 чланова. Били смо принуђени тада да ангажујемо и додатне тренере. Сада се број стабилизовао на 70-80, а то је и неки оптималан број за наше услове“, изјавио је Вучетић.
Када се говори о успесима клуба, Вучетић каже да је највећи успех што је клуб постао сталан члан скоро свих узрасних категорија, од претпионирки до сениорки у Мачванско-колубарској регији.
„Заправо, равноправно се такмичимо у свим категоријама, чак и са много познатијим клубовима из Шапца, Ваљева, Уба... Треба поменути и то да су наше најмлађе такмичарке, девојчице рођене 2009. године и млађе, претходне сезоне у веома тешкој конкуренцији заузеле 2. место и само их је пар поена делило од пласмана на државни турнир“, истиче тренер Вучетић.
Два тренера практично носе цео клуб, зраче великом дозом оптимизма и жељом за успесима. С поносом истичу да су поједине такмичарке биле учеснице контролних репрезентативних тренинга, а поносе се и тиме што је неколико њих већ "запало за око" реномираним прволигашким клубовима. Труде се колико год је могуће да обојица буду присутни на тренинзима, посебно код деце од 10-11 година где је врло важно правилно усвајање технике.
Главно финансирање Одбојкашког клуба „Либеро 015“ своди се на буџет Општине Љубовија, јер симболичне чланарине које наплаћују нису довољне да се подмире ни основни трошкови.
„У помоћ нам, треба истаћи, некад притекну и поједини пријатељи клуба, љубитељи одбојке, који нам олакшају да превазиђемо проблеме на које често наилазимо“, каже Пуртић и додаје да су им свакако потребна већа средства за успешан рад.
„ОК Либеро 015“ је за кратко време изашао из оквира локалног клуба. Поред тога што су стални учесници Мачванско-колубарске регије и припреме се врше по узору на много веће клубове.
„Сваке године организујемо камп, на коме сва заинтересована деца, од 10-14 година одрађују припремни део и подижу своју, како физичку тако и техничку припрему. Последње две године камп је био у Осечини, где смо имали идеалне услове за тренинге. За идућу сезону још нисмо одлучили где ћемо радити припреме, али свакако ћемо разматрати више понуда“, изјавио је Павле Пуртић.
На крају он открива и какве циљеве клуб има у наредном периоду: „Циљ нам је да већ направљен систем допунимо са додатним понудама и активностима. Један од тих је сарадња са кондиционим тренерима репрезентативног калибра и да у континуитету са техничком и тактичком припремом, за коју годину изнедримо и неку нову Тијану Бошковић, зашто да не!?“
 
ГЗС



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.874.232 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)