Сутра Дан општине Лучани: Доловић: Тешке две године иза нас, предстоје нове инвестиције и бржи економски развој 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Сутра Дан општине Лучани: Доловић: Тешке две године иза нас, предстоје нове инвестиције и бржи економски развој
Trenutno na sajtu: 514       |       Podeli:
09.06.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Општина Лучани сутра обележава свој дан када ће се сумирати све оно што је
Председник општине Лучани Миливоје Доловић, Фото: ГЗС

урађено у претходних годину дана и изнети планови за наредну годину. Према речима председника општине Миливоја Доловуића претходне две године биле су изузетно тешке јер су их обележиле поплаве условљене бројним временским неприликама , а поптом је уследила епидемије корона вируса.

„Ако узмемо у обзир да смо претпрошле године Дан општине дочекали у ванредној ситуацији, а прошле због короне нисмо ни уприличили обележавање , овогодишњи празник са сигурношћу очекујемо у много бољој атмосфери. Захваљујући изузетној помоћи председника Алекандра Вучића, Владе Републике Србије, Канцеларији за јавна улагања и ЈП Путеви Србије и Србија воде, значајно смо поправили ситуацију на територији читавог Драгачева. Пре свега много је урађено на превенцији од поплава, санирани су и поплављени путеви, много је улагано у објекте јавне намене, а изградња аутопута од Прељине до Пожеге чија деоница пролази кроз нашу оппштину омогићи ће нам и већа улагања која ће допринети бржем еконосмком развоју”, казао је за Глас западне Србије председник општине Миливоје Доловић.

Према његовим речима свечана седница Скупштине општине Лучани одржаће се у 11 сати у сали Дома културе у Лучанима, а пре тога делагција општине положиће венац на споменик Палим борцима у Ртарском боју који се одиграо 10. јуна 1815. године, због чега је овај датум изабран за Дан општине.

Дан општине је прилика да се заслужним организацијама и поједницима уруче награде и признања.

Највеће општинско признање Повеља 10. јун додељена је предузећу „Милан Благојевић – наменска“ из Лучана за постигнуте резултате и дело које оставља неизбрисив траг и представља највредније достигнуће у општини Лучани у области привреде.

Предузеће „Милан Благојевић - наменска” добитник Повеље 10. јун, Фото: ГЗС

Плакету “10. јун”, Скупштина општине Лучани доделила је:

- Дому здравља Лучани за изузетне заслуге и резултате остварене у дужем периоду, који доприносе остваривању развоја општине и који имају велики и трајан значај за укупан друштвени напредак.

- Мирославу Петровићу из Лучана, који живи и ради у Данској, за изузетне заслуге и резултате остварене у дужем периоду, који доприносе остваривању развоја општине и који имају велики и трајан значај за укупан друштвени напредак.

- Стрељачком клубу „Драгачево“ из Гучеза изузетне заслуге и резултате остварене у дужем периоду, који доприноси остваривању развоја општине и који имају велики и трајан значај за укупан друштвени напредак.

Признање „10. јун “ , додељено је:

- Невени Лончаревић за резултате постигнуте у области образовања. Невена у школи ради од 2014. године и остварила је запажене резултате у свим областима рада. Посебно се истакла писањем монографије ОШ „Милан Благојевић“ Лучани у којој је обједињено 12 деценија постојања школе.

Одлука о добитницима Плакете 10. јун: Миломир Милановић, Невена Лончаревић, Фото: Општина Лучани

- Миломиру Миловановићу из села Лучана, за изузетне резултате постигнуте у области месне самоуправе.

- Добротворној фондацији Српске православне цркве „Човекољубље“ из Београда за резултате постигнуте у области хуманитарног рада.
Ова хуманитарна организација први пут је помогла становништво општине Лучани још 2014. године и од тада је њихово присуство у кризним ситуацијама на територији општине константно. Грађанима општине пружали су помоћ у сушачима, новчаним средствима и помоћ у пољопривреди.

Звање почасног грађанина општине Лучани Скупштина општина Лучани додељује Зорану Дробњаку, дипл. грађ. инж, директору ЈП „Путеви Србије“ за допринос у унапређењу путне инфраструктуре на територији општине Лучани.

Последњих пет година, Зоран Дробњак је извојевао да општина Лучани буде приоритет у обнови саобраћајне комуникације и тако нам омогућио да преко 100 километара општинских и некатегорисаних путева буду стављени под асвалт.

Почасни грађанин општине Лучани, директор ЈК „Путеви Србије” Зоран Дробњак, Фото: ГЗС

Руководство Општине Лучани ове године уприличило је свечани програм поводом Дана општине који ће се одржани на платоу Дома културе у Лучанима.

У 18 сати премијерно ће бити приказан филм Студенац, а потом ће у 19 и 30 наступити КУД „Абрашевић” из Гуче са свим пратећим групама и дечијим трубачким оркестром „Драгачевски подмладак” из Гуче. У 20 и 30 следи концерт оркестра Мерак и Данице Црногорчевић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dan opstine lucani program

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.091.639 посета
Тренутно на сајту: 513 посетилац(a)