Џабе смо палили багер и рушили систем: Након две деценије Илић поручио само једно - тог петог октобра испали смо идиоти 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Џабе смо палили багер и рушили систем: Након две деценије Илић поручио само једно - тог петог октобра испали смо идиоти
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
04.10.2021 | 3 коментар(а)



Чачак - Сутра се навршава 21. година од великих демонстрација у Београду,
Фото: РИНА

приликом којих је Слободан Милошевић скинут са власти, а за новог председника именован лидер ДОС-а, Војислав Коштуница. Једну од водећих улога у овим демонстрацијама преузели су управо Чачани. На хиљада грађана кренуло је са раскрснице путева у Прељини, а у дугој колони били су аутобуси, аутомобили, али и багери који су стигли пред Скупштину у Београду. Један од водећих учесника тих демонстрација био је и Велимир Илић, који је уочи годишњице прокоментарисао околности петооктобарских промена које су довеле до пада тадашњег режима.

„Кренула је читава Србија, Чачак је био иницијална каписла. Прељина је била блокирана данима да бисмо ’припремали народ’. У Београду кад су видели да стижемо придружили су се грађани, а потом су се прикључивали Новосађани, Нишлије, итд. Дошло је до промена и оне нису биле козметичке. У питању је био оправдан револт народа против једног режима који је био ненародни и који је довео Србију у врло тешку ситуацију", истакао је за РИНУ, Велимир Илић, апострофирајући на ратове, разарања и санкције.

Како је додао, кренуло се "срцем и честито, међутим, одмах у ДОС-у је створена струја која није била за лустрацију.

öСада је та екипа против које смо протестовали опет на власти. А њима су се придружиле перјанице бившег ДОС-а. Зато је дошло до великог разочарења грађана”, сматра председник НС.

Према његовим речима, ДОС је био велики покрет, кључан за промене 5. октобра, уз извесна ограничења, која најпре види у одговорности носилаца промена за чињеницу што Србија, како сматра, није изградила преко потребне институције.

„Ми који смо највише допринели 5. октобру и који смо издејствовали промене испали смо ’идиоти’ у борби са ветрењачама. Једноставно, потребно је било да се деси тзв. 6. октобар, да се забрани бављење политиком људима који су били у првом плану деведесетих”, оценио је он.

Упитан да ли се ипак сматра одговорним за 12.000 људи који су из Чачка и околине пошли пут Београда, а чија су очекивања изневерена, узвратио је контрапитањем: да ли је неко данас одговоран што је 600.000 људи напустило Србију и отишло у иностранство, што се вештачки одржава курс динара, што је потпуно стао извоз, пропало село...?

„Опет су потребне промене, али без лустрације ништа", закључио је Илић, уз опаску како се нада да ће "у томе и сам учествовати", да, како каже, помогне колико може.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


godisnjica peti oktobar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Prijepolje

    Pa ovi tvoji Prijepoljci džapnuli su koliko su stigli i ti prica o poštenju bruka
  • Ajde da malo pa vas covek razume

    Ti ispao idiot? Pa ti si najpametniji čovek ispao, moralna nula, ali po današnjim kriterijumima najpametniji. Ti si se nafatirao za 5 života.
  • Kraduckanje

    Bas ces ti da učestvuješ, ne znaš gde sta imas napunio si se za pet zivota a dosao go i bos. Budi srecan sto nisi u zatvoru. Uostalom zar ti nisi vikao u borcevoj hali da je AV najbolji. Ali nisi mogao da drpas pa se naljutio



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.511.774 посета
    Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)