Директор Аустријског културног форума и аташе за културу амбасаде Аустрије у посети Горњем Милановцу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Директор Аустријског културног форума и аташе за културу амбасаде Аустрије у посети Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
13.02.2023 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Адријан Фајкс, директор Аустријског културног форума и аташе за културу

амбасаде Аустрије, посетио је данас Горњи Милановац са циљем да се унапреди сарадња између милановачких установа културе и Аустријског културног форума. Њега је најпре дочекао председник општине, Дејан Ковачевић, након чега се упутио у Дом културе где су га представници Културног центра информисали о раду, плановима и могућностима ове институције.

„Ми већ имамо лепу сарадњу са организаторима реге фетивала ’Natural Мystic’ који се одржава у Горњем Милановцу, а видео сам и какве професионалце имате у установама културе и сигуран сам да ћемо направити добру међусобну сарадњу. Жеља нам је да понудимо програм Аустријског културног форума и ван Београда. То су музички и филмски програм, као и изложбе. Мислим да ће то за Горњи Милановац, град културе и историје, бити одлично”, рекао је Адријан Фајкс, директор Аустријског културног форума.

Драган Арсић, директор Културног центра, подсетио је овом приликом да КЦ ГМ већ има развијену међународну сарадњу и да ће наставити у том смеру и са Аустријским културним форумом.

„Као што знате, у Међународном бијеналу уметности минијатуре учествовало је доста аустријских уметника. Такође смо имали ту част да су музичари из Граца, из чувене аустријске џез школе, наступали у нашем граду. Ово је прилика да појачамо наше конекције и да, као и увек, засијамо у најбољем могућем светлу”, поручио је Драган Арсић, директор Културног центра Горњи Милановац.

Након обиласка Дома културе, Фајкса је дочекао Александар Марушић, директор Музеја рудничко - таковског краја, а потом  је отишао на Рудник, где је посетио Дом културе „Војислав Илић“.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac austrija atase kultura saradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.414.073 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)